Rebecca förgiftades på Mcdonalds – får 3 100 kronor i kompensation

Foto: Privat
Rebecca, 36, är besviken på Mcdonalds kompensation.
NYHETER

Rebecca fick frätande rengöringsmedel i sitt kaffe på Mcdonalds och drabbades av andnöd. Nu har hon fått besked om ersättning, rapporterar tidningen Kvällsposten.

– Det här känns som ett skämt... de hade lika gärna kunnat ge mig noll kronor, säger hon till Aftonbladet.

Den 5 februari i år befann sig Rebecca Sjölund, 36, på Mcdonalds i Ängelholm. Medan övriga smörjde kråset valde hon själv att bara dricka en kaffe latte. Men det visade sig vara ett ödesdigert beslut.

Efter en klunk av kaffet kände hon att något var fel – hon drabbades av andnöd och fick föras till akuten.

– Det var väldigt allvarligt och kritiskt i den stunden, säger Rebecca.

”Det känns som ett skämt”

Hon fick vara kvar på observation i fyra timmar. Läkarna var oroliga för att hon drabbats av inre blödningar. Och det kom att visa sig att personal på Mcdonalds gjort rent kaffemaskinen med ett starkt rengöringsmedel och börjat brygga utan att skölja apparaten efteråt.

Rebecca var sjukskriven i en vecka efter händelsen. Hennes arbetsgivare har gjort en beräkning som visar att hennes förlorade arbetsinkomst uppgår till över 4 500 kronor. Men när beskedet från Mcdonalds försäkringsbolag kom var siffran en helt annan – 3 100 kronor, som skulle täcka såväl sjukhuskostnader som inkomstförlust och sveda och verk.

– Det känns som ett skämt. Jag är inte ute efter pengarna, men de kunde lika gärna skrivit noll kronor som det här. Det enda jag förväntar mig är kompensation för förlorad arbetsinkomst och någon slags goodwill för sveda och verk.

”Följer svensk lag”

Händelsen har påverkat Rebecca i vardagen, även om hon i dagsläget inte har några fysiska men. Hon säger att hon undviker att dricka kaffe som andra personer tillagat.

– Det gav rätt mycket ångest veckorna efter. Jag trodde jag skulle dö ett tag, så det var en obehaglig upplevelse, säger hon.

Christina Richter, franchisetagare på Mcdonalds, säger till Helsingborgs Dagblad att försäkringsbolaget utrett ärendet ”utifrån svensk lag”. Rebeccas juridiska ombud ska kontakta Mcdonalds under onsdagen.

– Sedan vet jag inte vad som händer, vi får se. Jag vill verkligen säga att jag inte är ute efter att bli miljonär eller så, men det här täcker inte ens vad jag förlorat.

ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds

Ängelholm

Kaffe