Se den hemlöse mannens makalösa förvandling

La Salvajería - Todos tenemos una historia.. y esta es una...

Hemlöse mannen Jose Antonio, 55, i Mallorcas huvudstad Palma, fick hela sitt liv förändrat efter att en salong gav honom en makeover. När han såg sin egen förvandling brast han ut i gråt.

Den tidigare elektrikern Jose Antonio, 55, förlorade sin väg i livet efter en depression för 25 år sedan och hamnade på gatan. Sedan dess har han arbetat med att hjälpa till att parkera och vakta bilar på ett torg i Mallorcas huvudstad Palma, allt för att få ihop lite pengar till mat. De flesta som rör sig i området känner till honom och en dag 2015 erbjöd salongen La Salvajeria’s ägare Jose en makeover.

Jose satte sig i frisörstolen med långt, grått stripigt hår och ett ovårdat skägg.

– Låt dörrarna över spegeln vara öppna så att jag kan se mig själv för sista gången såhär, sa han till frisören.

”Ingen kommer känna igen mig”

Frisören klippte honom, färgade håret och ansade hans skägg. Han fick en ny ren skjorta och ett par röda stuprörsbyxor samt ett par hippa skor. Reaktionen när han får se sig själv i spegeln är oförglömlig.

– Herregud, det är otroligt. Jag är så annorlunda, ingen kommer känna igen mig om jag inte berättar vem jag är, säger han.

Kamerorna följde med honom ut på gatorna där lokalbefolkningen känner till honom som Josete. Förändringen var så stor att den lokala barägaren som arbetar på torget där Jose brukar hjälpa till med besökarnas fordon, serverade honom en öl utan att känna igen honom och det var det heller ingen annan som gjorde.

”Jag blev mållös. Jose hjälper mig att parkera min bil varje dag. När vi såg honom efter hans makeover kände vi inte igen honom. Han är en underbar person och videon är fantastiskt”, skrev Paola Bocardo efter att ha sett videon.

”Inte bara mitt utseende”

Idag har Jose Antonio fått finansiellt stöd från ett företag som vill vara anonymt och han har kommit bort från gatorna. Däremot söker han fortfarande ett arbete.

– Det var inte bara en förändring av mitt utseende. Det här förändrade mitt liv. Nu vill jag ha ett riktigt jobb, säger han till en intervju till spansk tv.

Publisert: