Två unga män ihjälskjutna på skolgård

Två unga män sköts på en skolgård i Örebro på söndagskvällen.

Båda dog av sina skador, uppger polisen.

– Skolan kommer att vara avspärrad under måndagen. Vi har kontaktat kommunen om att eleverna måste vara någon annanstans, säger Torbjörn Roos, vakthavande polisbefäl.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen klockan 20.35. Två personer hittades skjutna på skolgården i området Varberga.

Ett stort antal polispatruller skickades till brottsplatsen där polisen arbetade med teknisk undersökning och vittnesförhör under hela kvällen och natten.

Enligt Nerikes Allehanda samlades 150–200 personer i anslutning till mordplatsen och polisen utökade avspärrningarna under kvällen.

Under natten mot måndagen meddelade polisen att båda personerna – två unga män i 20-årsåldern – dött av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Ingen hade under morgonen gripits i mordutredningen.

Under natten jobbade tekniker på brottsplatsen, en skolgård.
Under natten jobbade tekniker på brottsplatsen, en skolgård.

Skolan hålls avspärrad

Skolan och skolgården kommer att vara avspärrad tills den tekniska undersökningen är klar.

– Det kan ta bortåt en dag, i värsta fall ännu längre. Vi har jobbat med en noggrann brottsplatsundersökning hela natten, men det är förstås lättare i dagsljus, säger Torbjörn Roos.

Polisen undersöker nu om det finns övervakningskameror som kan ha fångat mordet eller mördaren på bild.

– Det är standard. Man tittar efter kameror både på platsen och andra ställen, till exempel längs möjliga flyktvägar, säger Torbjörn Roos.

Dödsskjutning i samma område

För knappt två veckor sedan, den 20 maj, skakades Varberga av en annan dödsskjutning. Då blev en man i 35-årsåldern skjuten i en bil och träffades i huvudet. En moped sågs lämna platsen.

Kan det finnas en koppling?

– Det kan vi inte alls säga något alls om än. Det är för tidigt att spekulera i något sånt, sa Lars Hedelin, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, under söndagskvällen.

Publisert:

LÄS VIDARE