Alla människor har en livsberättelse – vi vill höra din!

Publicerad:
Foto: Magnus Wennman

NYHETER

För några veckor sedan reste vi och fotografen Magnus Wennman i spåren av Ted Ströms klassiska låt Vintersaga från 1984. Vi besökte nästan samtliga platser som nämns i sångtexten: Luleå, Piteå, Härnösand, Skärholmen, Mariaberget, Pajala, Torneå, Haparanda, Göteborg, Malmö, Kiruna och Marstrand. Vi pratade med folk om deras liv, arbete och drömmar här och nu.

 

Magnus öppnade portarna till Ullevi, som han skött om sedan 1983. Sari, som kör lastbil ”mellan Kiruna och fjärran”, berättade om kampen för sitt körkort. Rita berättade om livet efter att hennes man förolyckades när Tjörnbron rasade samman 1980. Hamid visade oss sitt arbete på äldreboendet i Härnösand. och så vidare.

Foto: Magnus Wennman

Artikelserien fick 2,5 miljoner sidvisningar på två dygn.

Siffran fick oss att häpna, eftersom artiklarna vare sig innehåller något dramatiskt, dagsaktuellt eller spekulativt. Inte heller gav vi plats för några kändisar, politiker eller andra makthavare.

Kanske var det just det som var hemligheten: Vi fångade ”vanligt folk”, strävsamma människor mitt i steget, i ett land som är så mycket större än Stockholms innerstad. De som annars nästan aldrig får plats i medierna, trots att det är de som får hjulen att snurra.

Foto: Magnus Wennman

Nu fortsätter vi kartläggningen av Sverige, och vi vill att Aftonbladets läsare hjälper oss med det. Vad arbetar du med? Var och hur lever du? Vad tänker du på och vad drömmer du om? Berätta det för oss!

  • Skriv ner några rader om ditt liv och yrkesliv ...

  • Glöm inte namn, ort, ålder och yrke

  • mejla texten senast 1 maj ...

  • till vintersaga@aftonbladet.se ...

  • och skicka med en selfie

Du behöver inte vara van att skriva, vi putsar eventuella språkliga skavanker. Tillsammans kommer vi skapa ett unikt dokument för efterkommande generationer.

Alla människor har en berättelse om sitt liv här och nu. Nu vill vi höra din!


Så gör du

Skriv ditt namn, ort, ålder och yrke och skicka med en bild/selfie på dig själv. Textens maxgräns är 25 meningar och vi förbehåller oss rätten att korta ner berättelser som är längre än så.

Mejla till: vintersaga@aftonbladet.se

Villkor för inskickat material:

När du skickar in texten och bilden (selfien) till oss, ger du Aftonbladet en rätt att fritt, utan begränsning i tiden, publicera dessa i alla Aftonbladets kanaler (så som till exempel tidningen Aftonbladet, dess bilagor samt på webbplatsen aftonbladet.se och i Aftonbladets kanaler på sociala medier). Jag ger också Aftonbladet rätt att göra mindre justeringar i texten, dock utan att förändra innebörden eller förvanska innehållet. Aftonbladet har dock ingen som helst skyldighet att använda eller publicera text eller bild.

Om du önskar att hämta ut, rätta eller begära att vi raderar de personuppgifter vi behandlar om dig, vänligen mejla support@aftonbladet.se. Om du vill ta bort ett publicerat inlägg eller korrigera något mejla digitalstory@aftonbladet.se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN