Artisten Yasin i stort gängåtal

I dag hörs rapparna om kidnappningen

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

När förhören av de misstänkta gällande kidnappningen av en känd artist började var det flera som erkände att de faktiskt var på plats den natten.

Men inget hot eller våld ska ha varit inblandat menar de.

I dag hörs rapparen Yasin, ytterligare en rapartist och en före detta landsslagsspelare om sina roller i det uppmärksammade människorovet.

När den stora rättegången mot delar av det kriminella Vårbynätverket i måndags kom in på den del som gäller kidnappningen av en känd artist, visades ett stort antal bilder tagna den natten.

Avklädd, bunden och blödande ses den kände artisten tvingas poseras för kamerorna. Åklagarna gör gällande att förloppet varit långt och att han utsatts för våld och vapenhot och sedan rånats på sin Rolexklocka värd över 300 000 kronor. När kidnapparna inte lyckades få de tre miljoner kronor de krävde av artisten körde de honom hem och förmådde honom att lämna över guldkedjor och vapen till dem.

Dök inte upp i rätten

Eftersom målsäganden själv inte velat medverka i utredningen, och heller inte dök upp när han var kallad att vittna i rätten, så vet ingen hans beskrivning av den kvällen.

– Men jag anser det uppenbart att målsäganden mår dåligt på den här bilden, sa åklagare Ida Anrell samtidigt som en av kidnappningsbilderna visades på storbildsskärmen i rättssalen.

Förhandling i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

När det var dags för advokaterna att hålla sina sakframställningar blev det tydligt att flera av de åtalade nu för första gången väljer att erkänna att de var på platsen den natten. Tidigare har alla nekat men fotona från platsen har varit ett ganska tungt bevis från åklagarnas sida att överbevisa dem.

Dock skiljer sig deras beskrivning av vad som hände markant från åklagarnas bild.

Förnekar brott

Den före detta landslagsspelaren som misstänks ha haft en drivande roll både i planeringen av människorovet och utförandet, hälsade genom sin advokat att han visst var där den kvällen. Men att det handlade om en halvtimme och att inget hot eller tvång var inblandat.

– Han förnekar brott. Vad som hände får han själv berätta sen, säger hans advokat Johan Grahn.

Även rapartisten och påstådda Shottaz-medlemmen Yasin Mahamoud ska höras under torsdagen. Han misstänks för stämpling av människorovet och på hans telefon ska bilder från kidnappningen ha hittats. Det har påståtts att bilderna togs med Yasins mobil.

– Men det stämmer inte. Han har mottagit dem via WhatsApp eller annat medium, sa hans försvarare Frida Wallin i rätten.

Klockan 09:00 inleds rättegången. Aftonbladet rapporterar direkt.

14 personer, bland dom rapparen Yasin Mahamoud, står inför rätta för att ha kidnappat och misshandlat en känd rappartist i april 2020.

PODD ”Brottet kan ge allt mellan fyra år och livstid”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Kidnapparnas ord om kvällen

ÄMNEN I ARTIKELN

Artisten Yasin i stort gängåtal

Yasin Abdullahi Mahamoud

Kidnappning

Kriminella nätverk

Rån

Vårby

Stockholms tingsrätt