Då kommer sköna vårvärmen till Uppsala

I dag ser det ut att bli rätt kallt i Uppsalatrakten. Kring 0-grader, även mitt på dagen.

Men sen blir det varmare igen, enligt den senaste prognosen.

I dag kan eventuellt en liten snöby dra in över Uppsala. Men det ser inte ut att komma några stora mängder. Utan det lär bjudas på mestadels sol under dagen och redan i morgon, lördag, ser det ut att gå mot varmare tider.

– Det blir betydligt mildare under lördagen än under fredagen, även om det blir mindre sol, säger meteorologen Mikael Sjöstrand på Klart.se.

Det ser ut att bli 6–7 plusgrader och ganska blåsigt med tidvis friska vindar under lördagen. Och under söndagen sen så ser det ut att bli lite kyligare, omkring 5 grader. Det kan även komma en skur tidigt under morgonen, men när den väl passerat finns goda solchanser, visar prognosen.

Tio grader och sol

– Det kommer att kännas lite mer som vår nästa vecka när det blir tio grader och sol, en eller två dagar. Troligtvis på tisdag och mycket talar också för att högtrycken börjar ta över mer och mer i slutet av nästa vecka och i början av näst-nästa vecka. Då kommer man känna att våren verkligen är här, troligen. Men man får lite försmak av vårvärmen redan nästa vecka, säger meteorologen.

Nästa vecka ser temperaturen ut att hålla sig mellan 5–10 grader och det lär växla mellan sol, regn och moln.

Publisert:

LÄS VIDARE