Mattias Karlsson anmäls igen – efter kritiserat inlägg

Efter ett hårt kritiserat Facebook-inlägg bjöd Fatemeh Khavari in Mattias Karlsson till ett samtal, där hon vill lära SD-ledamoten om moral.

Nu går Fatemeh Khavari vidare med anmälan om förtal, alternativt grovt förtal.

– Jag gav honom en möjlighet att be om ursäkt, men det blev bara värre. Med en sådan människa måste man gå vidare med lagen, säger Fatemeh Khavari till Aftonbladet.

SD-ledamoten Mattias Karlsson har nu polisanmälts en andra gång, efter ett hårt kritiserat inlägg på Facebook.

Bilden som han kommenterade föreställer en polis som poserar tillsammans med Fatemeh Khavari och Amir Nabizadeh, som är ledande personer i demonstrationerna för att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas.

Ett halvår efter att en illegal invandrare, som borde ha utvisats, dödade och skadade 19 svenskar i ett terrorattentat, så tar polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas... skriver Mattias Karlsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Vännerna Fatemeh Khavari och Amir Nabizadeh har båda uppehållstillstånd i Sverige.

”Han har förtalat en hel grupp”

På tisdagskvällen polisanmälde Amir Nabizadeh Mattias Karlsson för förtal och brott mot upphovsrätten.

Aftonbladet når 17-åriga Fatemeh Khavari på torsdagsmorgonen när hon är på väg till polishuset för att, även hon, polisanmäla Mattias Karlsson för förtal.

– Jag gav honom en möjlighet att be om ursäkt, men det blev bara värre. Med en sådan människa måste man gå vidare med lagen, säger Fatemeh Khavari till Aftonbladet.

På vilket sätt blev det värre?

– Han kanske sa att han var ledsen för att de som har uppehållstillstånd inte räknas som illegala. Men han har förtalat hela den grupp som jag företräder, det handlar inte bara om mig och Amir.

Efter att Mattias Karlssons inlägg uppmärksammats och kritiserats skrev han följande:

Om det skulle vara så att detta stämmer och om det jag skrev i anslutning till bilden har fått någon person med uppehållstillstånd att känna sig illa till mods och utpekad som illegal invandrare, så beklagar jag detta. Syftet med min postning var inte att peka ut eller gå i polemik med enskilda individer.

Advokat Viktor Banke uppger på Twitter att han i egenskap av ombud för Fatemeh Khavari varit hos polisen och anmält Mattias Karlsson för förtal, alternativt grovt förtal.

Fatemeh Khavari har inte fått någon respons på sin inbjudan till ett samtal med Mattias Karlsson. I går skrev hon att hon lärt sig om moral, och vill lära ut det till honom.

”Istället för att hata på en 17-åring kan vi bygga landet”, skriver Fatemeh Khavari i sitt Twitter-inlägg.

Vad är det du har lärt dig, som du vill lära Mattias Karlsson?

– Jag har lärt mig från den svenska humanitära traditionen vad moral egentligen betyder. Och det vill jag verkligen lära honom, han som är svensk riksdagsledamot. Jag tror att det är en jättestor skam för honom, som bryter mot lagen och attackerar människor med sina ord, att kalla utsatta grupper i samhället för terrorister.

– Jag bjuder gärna honom till att komma prata med mig, och se om han vågar säga samma saker som han skriver på internet, säger Fatemeh Khavari.

 

Aftonbladet har sökt Mattias Karlsson och Sverigedemokraternas presstjänst, för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE