Anmäler Whitney Houston-låt: ”Sjunger om mig”

NYHETER

En man, boende i Sverige, anmäler en låt av artisten Whitney Houston. Han menar att hon citerar hans namn – utan att ha rätt till det, skriver Dala-Demokraten.

– Jag hör inte att hon sjunger den engelska stavningen på låttexten utan jag hör stavelserna i mitt namn, säger mannen till tidningen.

Foto: TT
Anmäler låten av Whitney Houston.

En man i Dalarna anmäler Spotify och Youtube till Allmänna reklamationsnämnden – detta på grund av Whitney Huston-låten ”I look to you”. Mannen hävdar att Whitney inte sjunger den engelska stavningen på låttexten korrekt, istället låter det som att hon sjunger hans namn, skriver Dala-demokraten.

”Får flera vänförfrågningar”

I sin anmälan till ARN vill han att detta förklaras eftersom att det orsakar missförstånd – han får vänförfrågningar på Facebook från personer han inte känner.

– Jag hör inte att hon sjunger den engelska stavningen på låttexten utan jag hör stavelserna i mitt namn vilket kanske fler hör som gör att jag får vänförfrågningar på Facebook. Jag förstår inte låttexten så som originalstavningen på engelska säger trots att låten är flitigt gjord av producent, låtskrivare och Whitney Houston. Därför undrar jag om låten är äkta, jag tror den är fejk, säger mannen i telefon till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM