Raseri när populära godiset ”bytte smak”

NYHETER

Malacos Colaflaskor ”har ändrat konsistens” och ”blivit äckligare”. Det fick många finsmakare att rasa på företagets Facebooksida.

Nu kommer svaret.

– Konsistensen och smaken kan upplevas lite annorlunda även om ingredienserna är desamma, säger Fredrik Sjöström, kommunikationschef på Cloetta.

1 av 2
Malacos populära flaska.

Malacos populära colaflaskor, ett av det mest sålda lösviktsgodiset i Sverige, beskrivs som ”helt förstörda” och ”äckliga”. Godisälskare har den senaste veckan hört av sig till Malaco via olika kanaler för att klaga.

Johan Hedberg, som driver Youtubekanalen ”Matgeek” är en av alla som drivit på.

– Den är helt tunn i smaken, de har ändrat konsistens helt. Jag vill att någon ställs för svar för det här, säger han i ett klipp på Youtube.
Varför har ni förstört colaflaskorna?” är en av de vanligaste frågorna som ställts till Malaco och deras ägare Cloetta via Facebook i inlägg och kommentarer.

Svaret: ”Samma recept”

Nu kommer dock svaret. Det handlar inte om något ändrat recept, som många först misstänkte. Det handlar om att flaskorna tillfälligt tillverkats i en annan fabrik.

– Tillverkningen har skett enligt samma recept, men då tillverkningsprocessen i den andra fabriken skiljer sig något, kan konsistensen och smaken upplevas lite annorlunda även om ingredienserna är desamma, säger Fredrik Sjöström, kommunikationschef på Cloetta.

Snart tillbaka igen

Sedan en kort tid tillbaka har tillverkningen i den alternativa fabriken avslutats.

– Vi beklagar självklart om någon konsument skulle vara besviken på våra colaflaskor. Inom kort kan vi dock lova leverans till butikerna av Malacos colaflaskor i den konsistens och smak som de alltid har varit, säger Sjöström.

Även Youtubeprofilen Johan Hedberg har kunnat ge de glada nyheterna till sina följare på kanalen ”Matgeek”.

Vilken jävla tur”, skriver en av dem i kommentarsfältet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cloetta