Mammans vädjan: ”Inget bus eller godis hos oss, tack”

1 av 2 | Foto: Privat
Bus eller godis - nej tack.
NYHETER

Caroline Rosenqvist från Örebro har fått nog av butikernas läskiga skyltning och alla obehagliga halloween-dräkter.
Nu sätter hon ner foten och ber halloweenfirare att hålla sig undan.
– Jag vill kunna välja vad jag utsätter mina barn för. Jag vill kunna gå på Ica utan att bli överraskad av en lieman runt hörnet, säger hon.

Caroline Rosenqvist och hennes barn som är 5 och 3 år, har haft svårt att gå i butiker den senaste tiden. Halloweenpyntet i affärerna och dräkterna på de som går runt och frågar efter bus eller godis har blivit allt läskigare. Hon upplever att barnen blir skrämda av alla spindlar och liemän.

Vid läggdags i går kväll kom tre halloweenmonster med mörka masker och knackade på dörren, men eftersom hennes dotter vaknat på nätterna med mardrömmar den senaste tiden fick hon nog och var tvungen att sätta ner foten.

– Jag bara skrek åt dom här killarna att gå härifrån, jag har småbarn, de pallar inte det här, berättar Caroline.

Inget bus eller godis här, tack

Hon bestämde sig för att sätta upp en lapp på dörren där hon gjorde klart att det inte var läge för bus eller godis. Hon tog även en bild på lappen och la upp på Instagram, med en längre förklarande text, som Nerikes Allehanda var först att rapportera om.

– Det jag reagerar på är att det inte är vanliga trollkarlar som kommer, eller en liten häxa, utan att det har blivit så rått. Det är rå skyltning i butikerna och det är råa utklädningar, säger Caroline.

Caroline har förklarat för sina barn att det bara är maskeradkläder och pynt, men upplever att det är svårt att veta hur barnen faktiskt tänker och reagerar på det obehagliga halloweenpyntet.

Respektera de som blir rädda

– Jag vill kunna välja vad jag utsätter mina barn för. Jag vill kunna gå på Ica utan att bli överraskad av en lieman runt hörnet, säger hon.

Att dekorera med pumpor och göra fint på halloween tycker Caroline bara är mysigt. Hon tycker även att allhelgonahelgen är ett bra tillfälle att prata om döden, men tycker att det är viktig att man respekterar de som blir rädda och inte medvetet skrämmer folk.

– Jag har läst att många bostadsområden har som regel att om man har en pumpa utanför är det okej att knacka på. En sån grej vore väl toppen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halloween