Mordmisstänkta tros ha tvättat pengar

1 av 3 | Foto: Läsarbild
Polis på plats där kvinnan hittats död i Berghem, Umeå.

avJosefin Silverberg

NYHETER

Tidigare i höst hittades en kvinna i 60-årsåldern död på Berghem i Umeå.

Två personer, en man och en kvinna misstänks ha dödat henne och nu framkommer nya uppgifter om de två misstänkta.

Enligt Västerbottens-Kuriren misstänks de två för att ha tvättat pengar under det senaste året.

– Jag har ingen kommentar i det här läget eftersom det är en förundersökning som pågår, säger Leif Silbersky som företräder den misstänkta mannen.

En man sitter frihetsberövad på sannolika skäl misstänkt för mord på den kvinna i 60-årsåldern som hittades död på Berghem i Umeå. Den kvinna som han under lång tid haft en relation med misstänks även hon vara inblandad, men hon är inte längre frihetsberövad.

Mannen förekommer flitigt i brottsregistret, han är bland annat dömd för misshandel och har avtjänat flera fängelsestraff. Enligt Västerbottens-Kuriren misstänks de två personerna ha tvättat pengar under det senaste året.

Tredje person inblandad i penningtvätt

Polisen rubricerar brottsmisstanken som grovt penningtvättsbrott och enligt VK knyts även en tredje person till penningtvätten. Grovt penningtvättsbrott kan lea till uppemot sex års fängelse.

I en personutredning som gjordes för tre år sedan konstateras att mannen erhåller försörjningsstöd, att han då hade 130 000 kronor i skulder hos Kronofogden och stod utanför arbetsmarknaden. Senast 16 november ska åtal vara väckt för mordet.

Bråkade om garage

Som Aftonbladet tidigare rapporterat om ska den nu mördade kvinnan skickat ett brev till den mannen som nu misstänks för att ha mördat henne. Brevet gällde ett garage som han hyrde av henne som kvinnan ville att han skulle tömma på sina ägodelar. Då besökte mannen den nu döda kvinnan för att diskutera frågan och det hela slutade med att polis tillkallades, skrev VK i oktober.

Det är kändisadvokaten Leif Silbersky som företräder den mordmisstänkte mannen. Han vill inte kommentera hur hans klient ställer sig till misstankarna om penningtvättsbrott.

– Jag har ingen kommentar i det här läget eftersom det är en förundersökning som pågår men jag deltar i de förhör som hålls med honom. Det jag kan säga är att han fortfarande nekar till mordmisstanken, säger Leif Silbersky till Aftonbladet.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Umeå