Emma väcks varje natt – av arg trut

NYHETER

När Emma Åström, i Ängelholm satt och åt frukost hörde hon ett konstigt ljud. Det visade sig vara en arg trut som satt och pickade på rutan. Nu har den gjort henne sömnlös i en vecka, skriver Expressen.

Foto: Privat
Foto: Privat
Emma Åström

Det var ungefär en vecka sedan som Emma Åström, 30, hörde ett märkligt ljud från sitt sovrum. Det visade sig vara en sur trut som satt och flaxade med vingarna och pickade på rutan.

– Min katt satt på soffan och tittade på den. Jag tyckte att det såg lite roligt ut först, så jag tog upp telefonen och började filma.

Sara funderade inte mer över det förrän truten valde att attackera Emmas fönster med jämna mellanrum varje dag. Idag, en och en halv vecka senare har Emma inte sovit en hel natt. Dessvärre är fågeln fortfarande kvar.

– Jag får gå upp och banka på fönstret varje natt, det är bara då han försvinner ett tag.

”Tror att det beror på katten”

I fredags bad Emma om råd på en Facebooksida. Hur skulle hon få den att sluta?

”Inatt började det vid 03:38 och han har nu kommit tillbaka 4 gånger hittills ! Är här någon som kan något om fåglar eller specifikt fiskmåsar?! Har pratat med min hyresvärd , men dem vet inte riktigt vad dem ska göra åt saken. Det finns inga ägg här ute & just nu känns det som att fiskmåsen tycker att jag har tagit hans lägenhet”, skrev hon i inlägget.

Hon har fått en hel del goda råd men har inte hunnit testa något utav dem.

– De har varit allt från att jag ska hänga upp cd-skivor vid fönstret till att lägga ut plastormar. Men, jag har jobbat hela helgen så jag har inte hunnit testa. Jag ska springa iväg och köpa plastorm senare, säger hon och fortsätter:

– Vissa tror att det har någonting med min katt att göra, men i så fall har fiskmåsen väldigt bra minne för jag drar ner rullgardinen både på nätterna och när jag går till jobbet. Jag tror snarare att den ser sin egen spegelbild.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ängelholm