Kvinna skjuten av polis i terrorräd

NYHETER

En kvinna i 20-årsåldern sköts av polis i samband med ett antiterrortillslag i London på torsdagskvällen, uppger Londonpolisen i ett uttalande.

Dessutom greps fyra andra personer i insatsen.

Beväpnad polis sköt kvinnan i samband med ett tillslag mot en fastighet på Harlesden Road i Willesden i nordvästra London vid sjutiden på torsdagskvällen, lokal tid. Kvinnan i 20-årsåldern fördes till sjukhus där hon bevakas av polis. På grund av sitt tillstånd har hon ännu inte gripits formellt eller förhörts.

Utöver kvinnan frihetsberövades fyra personer, uppger Londonpolisen Scotland Yard i ett uttalande.

En 20-årig man greps i närheten av fastigheten. En 16-årig pojke och en 20-årig kvinna greps inne i byggnaden. Senare greps även en 43-årig kvinna i Kent. Alla fyra misstänks för förberedelse till terrorbrott.

Pågående utredning

Antiterrorpolis har haft adressen och personerna som kopplas till den under bevakning inom ramen för en pågående terrorutredning.

Polisen genomförde under natten husrannsakan i den aktuella fastigheten och på andra adresser runt om i London.

Ingen annan person än den skjutna kvinnan skadades i insatsen.

Enligt polisen finns det inget samband med dagens tidigare gripande av en man i Whitehall. En 27-årig man brottades då ner av polis i närheten av det brittiska parlamentet. Han bar på en väska med knivar och greps misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Även han hade varit under uppsikt ett tag.

ARTIKELN HANDLAR OM

London