Johan Torgeby blir SEB:s nye vd

Publicerad 2017-02-08

Johan Torgeby blir ny vd för SEB.

Det blir Johan Torgeby som tar över som vd för SEB uppger banken i ett pressmeddelande.

Han tar över efter avgående Annika Falkengren som meddelade sin avgång i januari.

– Det är med stor energi och ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd och koncernchef för SEB, säger Johan Torgeby i en kommentar.

– Från styrelsens sida är vi glada att kunna utse Johan Torgeby till ny vd och koncernchef och ny vd, säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Det var den 16 januari som nuvarande vd Annika Falkengren meddelade att hon skulle avgå efter 30 år inom SEB och elva år som vd.

Johan Torgeby är 42 år och är idag chef för division Stora företag och Finansiella institutioner och har varit medlem av SEB:s verkställande ledning sedan 2014. Han har varit anställd inom SEB sedan 2009.

– Det är med stor energi och ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd och koncernchef för SEB. SEB är i mångt och mycket en unik bank och vi har ständigt utvecklats och förändras i takt med våra kunder. Vår riktning framåt är tydlig, säger Johan Torgeby i pressmeddelandet.

Enligt SvD Näringsliv fick Johan Torgeby frågan om att bli vd så sent som igår, tisdag, och beslutet ska ha fattats vid ett styrelsemöte som pågick fram till sen eftermiddag.

Johan Torgeby tillträder som vd och koncernchef den 29 mars, dagen efter SEB:s årsstämma.

Annika Falkengren kommer att fortsätta i en rådgivande roll fram tills hon lämnar banken i juli 2017.

Följ ämnen i artikeln