Vägarbetaren Kristian skrev arg skylt – nu stoppas den

avMalin Wigen

Foto: Privat
Trafikverket har stoppat Kristians skylt och ändrat text.

Vägarbetaren Kristian Olsson satte upp en skylt med texten ”Idiot! Sakta ner!” för att få bilister att sänka hastigheten. Nu har Trafikverket ändrat skylten, skriver P4 Värmland.

Vägarbetaren Kristian Olsson från Värmland tröttnade på att bilister inte sänkte hastigheten vid vägbyggen och gjorde därför en egen skylt. På skylten kunde bilisterna läsa ”Idiot! Sakta ner!” så fort hastigheten överskred 70 km i timmen – fram till nu.

Trafikverket har nämligen stoppat skylten och Kristians budskap. Istället står numera den klassiska texten ”Du kör för fort, sakta ned”.

– Det var inte ett språkbruk som Trafikverket kan stå bakom, säger Björn Jonsson, Trafikverkets projektledare i Åmotfors där skylten sitter.

Dessutom så körde många fort förbi skylten ändå, bara för att de ville se texten menar han. Dock tycker han det är bra att Kristians skylt fick en så enorm spridning så att grundproblemet uppmärksammats. Och nu ska de göra skylten lite roligare är tanken.

– Det ska stå ”tack för visad hänsyn” om man kör 40–50 km i timmen. Det ska vi försöka få till imorgon.

Kristian Olsson säger att detta var väntat.

– Jag förstod att de skulle ändra. Men det spelar ingen stor roll, jag har fått ut mitt budskap. nu borde ju folk tänka sig för.

ARTIKELN HANDLAR OM

Folk