Trumps vädjan vid religiösa mötet: Be för ”The Apprentice”

NYHETER

WASHINGTON. Religiösa företrädare från hela världen har samlats för ett årligt stormöte.

Då passade Donald Trump på att skryta om sin tv-karriär – och såga Arnold Schwarzenegger.

– Tittarsifforna har rasat ihop fullständigt. Jag vill att vi ber för Arnold, skämtade presidenten under sitt välkomsttal.

Men skådespelaren slog snabbt tillbaka.

Foto: AFP

Tusentals religiösa ledare, näringslivsprofiler och politiska tungviktare är på plats i den amerikanska huvudstaden. I dagarna tre ska de samtala och äta gott på lyxhotellet Washington Hilton.

Arrangemanget National Prayer Breakfast inleddes på torsdagsmorgonen, lokal tid. Först ledde Barry Black, kaplan för senaten, en bön som beskrevs som mycket innerlig.

”Vill be för Arnold”

Därefter var det dags för presidenten att tala, som traditionen bjuder. Donald Trump tog tillfället i akt – och levererade lite tv-skryt.

– Det var en enorm framgång när jag ledde ”The Apprentice”. Men när jag ställde upp i presidentvalet insåg jag att jag var tvungen att lämna programmet, sa Trump.

– Då anställde de en stor filmstjärna, Arnold Schwarzenegger, och tittarsiffrorna har rasat ihop fullständigt. Jag vill be för Arnold, om vi kan, för de tittarsiffrorna.

I salen mottogs Donald Trump skämt med en del skratt. Men på sociala medier var många kritiska mot presidentens självförhärligande budskap under den högtidliga frukosten.

”Parodi är omöjligt nu. Vår värld är bortom parodi. Det finns ingen parodi länge. Det här kan helt enkelt inte existera”, twittrar teknikjournalisten Matt Novak.

Svaret: Ska vi byta jobb?

Det tog inte lång tid innan Arnold Schwarzenegger svarade på Donald Trumps känga.

– Hey Donald, jag har en jättebra idé. Borde inte vi byta jobb: Du tar över TV, eftersom du är en sådan expert på tittarsiffror. och jag tar över ditt jobb. Då kan människor äntligen sova lugnt igen, säger skådespelaren i en video på Instagram.

Realityserien ”The Apprentice” hade premiär 2004. Trump ledde programmet i fjorton säsonger. I början av januari i år sändes den första showen med Schwarzenegger i spetsen.