Anmälan mot Anders Borg ska sekretessprövas

NYHETER

Anders Borg hamnade under förra veckan i blåsväder efter att det blivit känt att han betett sig olämpligt under en fest.

Händelsen har polisanmälts och handläggaren i ärendet säger att anmälan nu måste sekretessprövas innan någon kan uttala sig.

– Vi håller på att titta på de anonyma uppgifter som kommit in för att veta hur vi ska ta det vidare, säger handläggare Magnus Berntsen.

Foto: Lotte Fernvall / AFTONBLADET
Anders Borg kan komma att misstänkas för en rad antal brott.

Anders Borg kan komma att misstänkas för sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning.

Kristoffer Samsing som är stationsbefäl på Norrmalmspolisen, berättar att han på lördagsmorgonen noga läste igenom Aftonbladet och andra medier varpå han tog beslut om att upprätta en polisanmälan mot den förre finansministern.

– Det har kommit till min kännedom att brott kan ha begåtts och då är jag skyldig att ta upp en anmälan, sa Kristoffer Samsing tidigare.

Magnus Berntsen är handläggare i ärendet mot Anders Borg och säger att han i nuläget inte kan ge någon vidare information. Men det ska inte ha kommit in några fler polisanmälningar än den som upprättades av Kristoffer Samsing.

– Vi håller på att titta på de anonyma uppgifter som kommit in för att veta hur vi ska ta det vidare. Anmälan måste sekretessprövas innan vi kan uttala oss vidare i fallet, säger Magnus Berntsen.

ARTIKELN HANDLAR OM