Skottlossning i Malmö – en person förd till sjukhus

avOskar Forsberg

NYHETER

En man blev skjuten i Herrgården i Malmö på fredagseftermiddagen och fördes svårt skadad till sjukhus.

Polisens kriminaltekniker har undersökt den misstänkta brottsplatsen. Ingen person har gripits.

1 av 5 | Foto: Krister Hansson

Klockan 14.17 på fredagen larmades polisen till Dicksons väg i bostadsområdet Herrgården i stadsdelen Rosengård i Malmö. På platsen hade en person blivit skjuten.

Polisen misstänker emellertid att skottlossningen inträffat lite tidigare under dagen. Man tror att det har gått ”ett antal minuter” innan larmet inkom.

– Den skadade är förd till sjukhus, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisen i region syd.

Det var en privatperson, en restaurangägare, som körde den skjutne mannen i bil till akutmottagningen, strax innan polispatrullerna anlände platsen.

Polis på plats vid sjukhuset

Ärendet rubriceras som mordförsök, enligt polisen.

Polis arbetade under eftermiddagen och kvällen med att samla in information kring händelsen och brottsplatsen spärrades av. Polis var också på plats på sjukhuset.

Den skjutne mannen hade inledningsvis livshotande skador, enligt Kerstin Gossé, presstalesperson på Region Skåne. Han är identifierad av polisen.

– Vi vet vem han är, säger Åsa Emanuelsson på polisen i region syd.

Misstänkta personer sprang från platsen

Den skadade mannen opererades under eftermiddagen och har allvarliga men inte livshotande skador, uppger polisen vid 18.20.

Samtidigt pågick en polisinsats i stadsdelen Lindängen där polisens helikopter cirkulerar, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har många ögon och öron öppna nu. Vi flyger överallt och kikar, säger Åsa Emanuelsson.

Polis har hållit flera förhör i närområdet upplysningsvis. Inga personer, misstänkta för skottlossningen, är gripna i nuläget. 

I samband med händelsen ska en eller flera personer försvunnit springandes från platsen i riktning mot von Rosens väg. Polisen är nu angelägen om att komma i kontakt med dessa personer.


Har du upplysningar eller har gjort iakttagelser i samband med händelsen? Ring polisen i Malmö på 114 14

ARTIKELN HANDLAR OM