Misstänkta för människorov nekar

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen i Region Mitt eftersöker sedan lördagseftermiddagen en försvunnen person i Köping. Två personer hålls anhållna och har förhörts under söndagen. Båda nekar anklagelserna om människorov. Arkivbild.

Polisen i Region mitt eftersöker sedan lördagseftermiddagen en försvunnen person i Köping. Två personer – en 27-årig man och en 28-årig kvinna – sitter anhållna och har under söndagen förhörts. De nekar till brott.

Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, är förtegen om detaljerna i eftersökningsarbetet men bekräftar att det rör sig om såväl arbete på fält som inre spaning.

– Vi har fortfarande inte hittat målsäganden, så där fortsätter sökningsarbetet, säger Daniel Wikdahl.

De båda anhållna är på sannolika skäl misstänkta för människorov. De har försetts med juridiska representanter och ett inledande förhör har hållits med den misstänkta 28-åriga kvinnan.

– Ja, det har skett förhör men hon förnekar brott, säger Marcus Rudstam, 28-åringens advokat, till TT.

Även den anhållne 27-årige mannen har förhörts under söndagen.

– Vi har haft ett mycket bra förhör. Min klient fortsätter neka till all inblandning, säger 27-åringens advokat Ingvar Backman.

Polisen hänvisar till Åklagarmyndighetens pressjour som inte vill lämna ut några närmare uppgifter i det här läget. Under måndagen väntas ärendet få en ordinarie åklagare och deadline för eventuell häktning av de anhållna löper ut på julafton klockan tolv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Köping