Ung man skjuten till döds i Stockholm

En ung man har skjutits till döds i Rinkeby, västra Stockholm.

Mordet har enligt uppgifter kopplingar till en uppgörelse i den kriminella världen.

– Vi kartlägger vilka kretsar och miljöer personen har rört sig i. Men det är inget vi kan berätta om i nuläget, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

En stor polisinsats pågår just nu i Rinkeby, västra Stockholm, efter en skottlossning.

En skottskadad man hittades på marken när polisens patruller anlände till platsen strax efter klockan 18.

– Han vårdades på platsen innan han fördes till sjukhus med ambulans. Det är en ung man som nu har dött av sina skador. Anhöriga är underrättade, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Stökigt på platsen

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen i 20-årsåldern. Enligt vittnen ska det vara stökigt på platsen och ett 20-tal har samlats kring brottsplatsen där det är en aggressiv stämning. Polisen jagar nu en eller flera misstänkta gärningsmän.

– Ingen är gripen än så länge. Vi har en fortstatt stor pågående insats med flera resurser. Vi arbetar i oförminskad styrka på flera olika håll och jobbar för fullt för att samla in information och pratar med vittnen. Vi jobbar på olika sätt för att lagföra den eller de som ligger bakom mordet, säger Anna Westberg.

En stor polisinsats pågår i Rinkeby.
En stor polisinsats pågår i Rinkeby.
En hundpatrull söker i närheten av brottsplatsen.
En hundpatrull söker i närheten av brottsplatsen.
Enligt Aftonbladets uppgifter har flera skott avlossats.
Enligt Aftonbladets uppgifter har flera skott avlossats.

Flydde på motorcykel

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera skott ha avlossats och gärningsmän ska ha flytt platsen på motorcykel.

– Jag kan bekräfta att flera skott avlossats och mannen har träffats av fler än ett skott. Vittnen har sett minst en person som avvikit från platsen på en motorcykel, säger Anna Westberg.

Skjutningen har enligt uppgifter kopplingar till en uppgörelse i den kriminella världen.

– Vi kartlägger vilka kretsar och miljöer personen har rört sig i. Men det är inget vi kan berätta om i nuläget, säger Anna Westberg.

En förundersökning om mord har inletts. Brottsplatsen har spärrats av och tekniker har kallats till platsen för en brottsplatsundersökning.

Uppgift: Polisen fruktar hämndaktioner

Efter mordet samlades ett 30-tal personer vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna och det rådde uppretad och aggressiv stämning kring sjukhuset. Enligt uppgifter till Aftonbladet rustar polisen för att den irriterade stämningen kan urarta och fruktar för hämndaktioner.

Polisen och Karolinska sjukhuset bekräftar att det varit oroliga scener kring sjukhuset efter skjutningen.

– Det jag kan säga är att det har varit oroligt utanför sjukhuset. Nu har vi kallat på hjälp från polis och väktare som är på plats och håller ordning så att vi med trygghet kan ta hand om det vi ska, säger Henrik Kennedy, kommunikationsdirektör vid Karolinska.

Larmet kom strax efter klockan 18 på torsdagkvällen.
Larmet kom strax efter klockan 18 på torsdagkvällen.
Publisert: