Uppsala

Greps med parfym för tusentals kronor i preparerad kasse

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Den fräcka kuppen på Åhléns genomfördes den 21 juli.
Den fräcka kuppen på Åhléns genomfördes den 21 juli.

NYHETER

Den 21 juli kunde tre personer, två män och en kvinna, gripas på Åhléns av butikens egna kontrollanter.

Nu åtalas samtliga tre misstänkta för den fräcka stölden där parfymer värda tusentals kronor stals med hjälp av en preparerad pappkasse.

Stölden inleddes med att en av männen och kvinnan plockade på sig parfymer som man dolde med några scarfar i en shoppingkasse som man sedan gömde undan inne i butiken, för att sedan lämna butiken tomhänta.

En butikskontrollant, som befann sig i butikens kamerarum, såg mannen och kvinnan plocka på sig parfymförpackningarna och sedan gömma shoppingpåsen bakom några väskor på accessoaravdelningen. Efter att de båda lämnat butiken kontrollerades om kassen och parfymerna fanns kvar, vilket de gjorde.

Parfymer för ett värde av totalt 9 610 kronor stals.

Kom tillbaka med en preparerad pappkasse

Butikskontrollanten gick sedan tillbaka till kamerarummet för att se om mannen och kvinnan skulle komma tillbaka, vilket de gjorde 15 minuter senare – i sällskap med ytterligare en man som också hade med sig en pappåse där något silvrigt kunde skymtas.

De tre personerna gick raka vägen fram till platsen där kassen med parfymerna hade gömts undan, och efter att man hade flyttat över parfymerna till den preparerade pappåsen lämnade man butiken.

Greps av civil butikskontrollant

Strax innan hade dock butikskontrollanten hunnit larma sina kollegor, och en civil butikskontrollant följde efter och kunde gripa mannen som höll i varorna utanför varuhuset.

Ytterligare kollegor dök upp och grep även de andra två. De gripna fördes sedan till griprummet hos Åhléns där polis tillkallades.

Förekommer i flera fall

Nu åtalas de båda männen och kvinnan misstänkta för stölden.

Enligt polisens förundersökning förekommer två av personerna i flera fall av stölder som ska ha begåtts i närtid. Även den tredje personer är känd av polisen för flera stölder, men ingen i närtid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

LÄS VIDARE

Debutromanen blev en trilogi – ”Känns lite overkligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Brott

Åhléns