Försökte smuggla in 48 kanariefåglar till Sverige – två gånger

Publicerad:
Uppdaterad:
En man stoppades i tullen efter att ha försökt smuggla in 48 kanariefåglar från Danmark. En timme senare försökte mannen igen.
Foto: COLOURBOX
En man stoppades i tullen efter att ha försökt smuggla in 48 kanariefåglar från Danmark. En timme senare försökte mannen igen.

NYHETER

En man stoppades i tullen när han försökte smuggla in 48 kanariefåglar från Danmark. En timme senare kom mannen tillbaka igen.

Med samma fåglar.

Den 47-årige mannen, fick vid det första smugglingsförsöket veta att det krävs införseltillstånd för att importera fåglar till Sverige. Efter att tullen kontaktat Jordbruksverket återvände mannen till Danmark med sina 48 fåglar, som under färden befann sig i en bur i baksätet på mannens bil.

En timme senare dök 47-åringen och fåglarna upp vid gränsen igen. Den här gången blev mannen föremål för rättslig prövning.

På måndagen dömdes han till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för smuggling, rapporterar Skånska Dagbladet.

I förhör med polisen ska mannen ha uppgett att han köpt fåglarna på Blocket i Danmark, och att det är vanligt att fåglar köps i Danmark, för att sedan säljas vidare i Sverige.

Varför mannen återkommit till Sverige efter den första tillsägelsen menar han beror på att han kört fel, och att han råkat hamna vid gränsen till Sverige igen.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE