Harriet sitter i karantän på corona-hotellet på Teneriffa

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Harriet Strandvik och familjen hade packat väskorna och skulle resa hem från Teneriffa i dag.

Men en lapp stoppades in under dörren – där det står att hotellet satts i karantän.

– Tack och lov finns det lite olästa böcker i kappsäcken, säger Harriet Strandvik, 45.

Ett hotell med cirka 1 000 turister har satts i karantän på södra Teneriffa. En läkare från den coronadrabbade regionen Lombardiet har bott där, och blivit testad positivt för viruset covid-19.

På hotellet finns åländska Harriet Strandvik med sin man och deras två barn. De hade packat väskorna och skulle bara äta frukost innan flyget skulle ta dem till Helsingfors.

– Den enda informationen vi har fått förutom genom media är en lapp under dörren i morse, där det står att vi inte får lämna hotellrummet. Det är den enda informationen som har kommit från hotellet. Allt är avstängt, säger Harriet Strandvik.

Fick ingen frukost

Vid 11-tiden på tisdagen hade de inte fått någon mat, något vatten eller någon ytterligare information.

– Barnen är lite hungriga. Det är lite sådär att man väntar bara, men undrar hur de har tänkt att de här tusen människorna ska få i sig något?

Inte heller från deras researrangör Tui har de fått någon vidare information.

– Vi har varit i kontakt med dem och det är också väldigt knapphändig information. De får inte tag på folk på hotellet verkar det som, säger Harriet Strandvik.

Poliser håller avspärrningar vid hotellet på Teneriffa.
Foto: LÄSARBILD
Poliser håller avspärrningar vid hotellet på Teneriffa.

”Många pensionärer”

The Guardian skriver att man särskilt undersöker personer som varit i kontakt med den italienska läkaren som testats positivt för coronaviruset. Harriet Strandvik känner inte till vem det kan vara.

– Han har tagit sitt ansvar, han var ju läkare och for självmant in. Så det känns ju okej, på det sättet. Sedan är det ganska många pensionärer på det här hotellet, och de kan ju vara extra känsliga och mottagliga. Så man får respektera hur allvarligt de ser på det, säger Harriet Strandvik.

Ingen sjukvårdspersonal har knackat på hotellrummet än så länge. Just nu kan Harriet Strandvik och familjen inte göra annat än att vänta:

– Vi saknar vår lilla hund där hemma. Men jag är glad att vi har mycket böcker med oss. Just nu håller jag på med en romantisk roman.

Foto: Privat/Tiina Tahvanainen
Harriet Strandvik är en av de drygt tusen personer som sitter i karantän på Teneriffa.
Foto: Privat
Lappen.
Laddar Live Upplevelse

PODD Experten om risken för ett utbrott i Sverige: En tidsfråga innan vi har det här
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM