Mord

Specialister ska reda ut dubbelmordet i Arlöv

avSandra Killgren

Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades mördade i sitt hem i Arlöv för över två veckor sedan.

Trots en omfattande polisutredning går deras mördare fortfarande fri.

Nu kopplas gärningsmannaprofilgruppen in i jakten på den skyldige.

Trots omfattande tekniska undersökningar och flertalet förhör är den eller de som mördade 79-åriga Grazyna och 74-åriga Kjell fortfarande på fri fot.

Nu sätts polisens gärningsmannaprofilgrupp in för att lösa dubbelmordet som inträffade i skånska Arlöv den 6 oktober.

Gruppen består av poliser med lång erfarenhet från utredningar av grova brott och av kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare.

”Den tvärvetenskapliga kompetensen ger nya infallsvinklar och teorier som hjälper de lokala utredarna i det fortsatta utredningsarbetet”, skriver polisen på sin hemsida.

Digital dörrknackning

Förutom gärningsmannaprofilgruppen har polisen vänt sig till åklagare för att få rättshjälp utomlands i kartläggningen av det mördade paret.

Polisen har dessutom utökat sökområdet efter eventuella vittnen.

I början koncentrerades dörrknackningsinsatserna till det fysiska området runt brottsplatsadressen. Men nu har området utökats och sträcker sig därmed längre från utredningens kärnadress.

”Då gör man det som kallas digital dörrknackning. Polisens Kontaktcenter aktiveras och operatörerna ringer upp abonnenter i syfte att få iakttagelser eller annan information”, skriver polisen på hemsidan.

Söker fortfarande möjligt vittne

Det var vid 14-tiden den 6 oktober som hemtjänstpersonal larmade polis om att ett äldre par i Arlöv hittats döda. När polis kom till platsen fattade de genast misstanke om att det rörde sig om ett dubbelmord.

Ett omfattande arbete kring brottsplatsen inleddes, men trots det finns det fortfarande en person som polisen inte lyckats komma i kontakt med.

Personen i fråga ska ha mött hemtjänstpatrullen, som gjorde rutinbesöket hos det äldre paret, i anslutning till fastighetens entré.

Den mystiske personen har efterfrågats i olika medier, men utan resultat.

Foto: Efterlyst
Grazyna, 79, och Kjell, 74, hittades mördade i sitt hem i Arlöv av hemtjänsten.
1 av 5 | Foto: Krister Hansson
ARTIKELN HANDLAR OM

Mord

Arlöv