Coronapandemin

Kina öppnar matmarknader med djur igen

Av: 

Hanna Lindqvist

NYHETER

Kina släpper sina restriktioner efter corona-karantänen.

Det gäller även de stora marknaderna där levande djur säljs – trots att just dessa misstänks ha orsakat coronaviruset.
– Alla här tror att utbrottet är över och att det inte finns något att oroa sig för längre, säger en korrespondent till Daily Mail.

Under veckan släppte Kina på sina restriktioner och landet började övergå till det normala, som för att visa sin seger över coronaviruset, skriver Daily Mail.

Nu har tidningen publicerat bilder från marknaderna. Katter och hundar som skräckslagna trängs i burar med andra slaktade djur. Marknaden i Guilin var fullpackat med kunder, där det erbjöds katt- och hundkött, ”En traditionell värmande vinterrätt.”

– Alla här tror att utbrottet är över och att det inte finns något att oroa sig för längre. De anser att det är bara ett utländsk problem nu, säger en av de utsända korrespondenterna som tog bilderna till tidningen.

Finns inte något att oroa sig för

Tidningens korrespondent som besökte Dongguan säger att marknaderna har gått tillbaka till hur det såg ut innan coronavirusets utbrott.

– Den enda skillnaden är att säkerhetsvakter försöker stoppa de som tar bilder, vilket aldrig skulle ha förekommit tidigare.

Även i Wuhan, där utbrottet tros ha börjat, har släppt sina restriktioner under helgen.

PODD Coronaviruset och kampen för ett vaccin

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om när ett vaccin kan vara klar och vilka risker finns när forskarna jobbar under en sån tidspress? Gäst är Jorma Hinkula.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Kina

Mat

Wuhan

Djur & natur