Polisen utreder takbranden i Skara

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Adam Ihse/TT
En kraftig brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Skara vid femtiden på onsdagsmorgonen. Branden startade på vinden, och spred sig sedan.

En kraftig brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Skara tidigt på onsdagsmorgonen. Branden tros ha startat på vinden, och har sedan spridit sig. Polisen har inlett en förundersökning av allmänfarlig vårdslöshet.

– Men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Branden tros ha startat i teknisk utrustning på vinden, då man redan under tisdagen haft ett larm om en mindre glödbrand i huset. Det nya larmet om en fullt utvecklad brand kom strax efter fem på onsdagsmorgonen. Styrkor från Skara, Götene och Falköping ryckte ut för att försöka begränsa skadorna. Strax före lunch var branden under kontroll.

Huset evakuerades

Alla boende i huset evakuerades.

– Minst två, kanske tre lägenheter är skadade. Sedan kan det vara vattenskador som vi ännu inte kan överblicka, säger Stefan Swenson, samhällsskyddschef vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Nu vidtar arbetet för kommunen, HSB och försäkringsbolagen för att hitta evakueringsboenden för de drabbade och börja arbetet med att återställa lägenheterna. Över 40 personer behövde hjälp med nytt tillfälligt boende, enligt Skaraborgs läns tidning.

Evakuerade flyttade in

Flera hotell i Skara erbjöd sig snabbt att ställa rum till förfogande. Och redan under onsdagen kunde evakuerade flytta in. Det är för tidigt att säga när de boende kan återvända, men det kan ta månader.

I huslängan som brann finns 36 lägenheter och knapp 50 boende. Alla klarade sig utan fysiska skador. Räddningstjänsten stannar på brandplatsen under hela onsdagen och med en mindre bemanning också under natten till torsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN