Tegnell: Då kommer besked om skolöppning i höst

Av: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I slutet av maj kommer besked om restriktioner kring inrikesresor i sommar, har Anders Tegnell tidigare lovat.

Nu meddelar statsepidemiologen att även beskedet om höstens skolundervisning kommer samtidigt.

Under onsdagens presskonferens svarade Folkhälsomyndighetens statsepidemilog Anders Tegnell återigen på frågan om hur medborgarna ska tänka kring semesterplaner och inrikesresor i sommar. Besked kommer i slutet av maj, för att ha ett så färskt underlag som möjligt inför sommaren.

– Reserekommendationerna inom Sverige handlar om de stora skillnaderna och spridning i regionerna. Vi gör en avstämning i slutet av maj och ser vad som är rimliga rekommendationer för sommaren. Det återkommer vi om i slutet av maj eller början på juni, säger Anders Tegnell.

”Snart ska verksamheterna kunna få veta”

Vid den efterföljande frågestunden fick han även en fråga om när besked kommer om hur skolundervisningen kommer att bedrivas under höstterminen.

– Relativt snart ska verksamheterna kunna få veta hur vår bedömning ser ut, sedan är det Skolverket som i slutändan bestämmer, säger Anders Tegnell.

Men vad som mer konkret behövs för ett öppnade, låter han hittills vara osagt.

– Vi har med den frågan i vår samlade bedömning som vi gör i slutet på maj, säger Anders Tegnell.

Undersöker smittspridning inom lärarkåren

Under presskonferensen meddelade Anders Tegnell att Folkhälsomyndigheten tittar på smittspridning inom olika yrkesgrupper och att man även tittar närmare på just lärare och förskollärare.

– Analysen är inte klar än, man måste ta med andra faktorer, som socioekonomisk bakgrund, annan sjuklighet, så man kan göra en rättvis jämförelse, äger Anders Tegnell.

PODD Virusexpert: Corona har låg mutationshastighet

De senaste veckorna har frågan om huruvida coronaviruset muterar skapat en hel del rubriker, både i svensk och internationell press. I det här avsnittet pratar vi om vad forskningen säger, tillsammans med Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE