Man hittad skadad på torg i Linköping – brottsplats okänd

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

En man har hittats skadad på Trädgårdstorget i Linköping.

Mannen är förd till sjukhus med okända skador.

– Vi har inte fått in några tips och ännu inte hittat något som vi kan säga är brottsplatsen, säger Åsa Willsund på polisen i region Öst.

Polisen ber allmänheten om hjälp efter att en man har hittats skadad på Trädgårdstorget i Linköping.

Larmet om den skadade mannen kom vid 16.00. En kvart senare var mannen på väg till sjukhus i ambulans och enligt polisen är skadeläget okänt.

Efter att ha pratat med personer på platsen är det fortfarande okänt vad som hänt mannen. Polisen vet inte hur mannen har skadats och det är i nuläget inte heller känt var han har utsatts för brottet som rubricerats som mordförsök.

De efterlyser nu nu vittnen:

”Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett hela eller delar av händelsen. Det är också angeläget att den som har andra uppgifter att lämna om händelsen kontaktar polisen genom att ringa 112/114 14 eller går in på en polisstation. Det finns alltid en rättighet att vara anonym” skriver polisen på sin hemsida.

Vi har inte fått in några tips

Vid 20.30-tiden på måndagen har polisen inte kunnat komma vidare i frågan om vad som hänt mannen.

– Vi har inte fått in några tips i nuläget, säger Åsa Willsund vid polisen i region Öst.

– Ingen är frihetsberövad eller gripen i nuläget.

Åsa Willsund berättar att de fortfarande vill ha in tips som kan leda dem vidare, och att det kan gälla iakttagelser av bråk från andra platser än just torget.

– Men det kan också vara händelser på torget som kanske inte gör att man direkt tänker mordförsök, det kan vara mindre bråk eller knuffar och bråk man sett, säger Åsa Willsund.

Hon säger också att bristen på iakttagelser i sig kan öppna ett annat spår i utredningen, att skadorna inte orsakats av en eventuell gärningsman.

– I nuläget är det en brottsutredning och vi har ingen annan uppgift än att någon annan orsakat mannen de här skadorna, men vi får också se över möjligheten om det kan vara så att de är självförvållade, säger Åsa Willsund.

Publicerad: