Nyheter

Kina: Alla coronapatienter utskrivna i Wuhan

Av: 

TT

NYHETER

Samtliga coronapatienter som vårdats på sjukhus i kinesiska Wuhan – där viruspandemin startade – har nu kunnat skrivas ut, enligt officiella uppgifter.

– Sedan den 26 april är antalet coronapatienter i Wuhan noll, tack vare gemensamma ansträngningar av personal i Wuhan och vårdpersonal från hela landet, säger Mi Fengs, talesperson vid det nationella hälsodepartementet.

Wuhan är provinshuvudstad i Hubei och en av Kinas största städer, med omkring 11 miljoner invånare. Det är även ett av Kinas viktigaste handelsområden med en välutbyggd stål- och kemikalieindustri. …

Viruset upptäcktes i Wuhan i december förra året, och utbrottet kopplas till en marknad där bland annat levande djur sålts. I januari stängdes Hubeiprovinsen ner och förblev nedstängd i två månader. Restriktionerna har lättats, men virustester genomförs regelbundet bland invånarna.

Enligt officiella siffror har Wuhan haft 46 452 bekräftade fall av coronasmitta vilket är över hälften av det totala antalet registrerade fall i landet. Av Kinas totalt 4 636 rapporterade dödsfall har 3 869 inträffat i Wuhan.

Sedan årsskiftet har viruset spridit sig snabbt över världen och hittills har fler än 2,8 miljoner människor insjuknat och över 200 000 människor dött i sviterna av covid-19. Över 800 000 personer har tillfrisknat.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert: