Pizzakedjan hoppas öppna två nya restauranger i år

Den nyöppnade pizzerian är belägen vid Hansa.
Den nyöppnade pizzerian är belägen vid Hansa.

Crust Pizza Lab har gått mot strömmen och öppnat upp mitt under coronapandemin.

Efter att ha fått ett varmt mottagande siktar de nu på att öppna upp fler pizzerior i Malmö.

– Vi hoppas i alla fall ha två nya ställen innan året är slut, säger delägaren Magnus Nilsson.

Flera restauranger i Malmö har gått i konkurs och tvingats stänga till följd av coronakrisen. Senast var det Carib Kreol i Folkets Park som tvingades kasta in handduken.

Mitt i den stora restaurangkrisen valde den nya pizzakedjan Crust Pizza Lab att öppna upp sin första pizzeria i Malmö. För en och en halv vecka sedan slog de upp portarna och delägaren Magnus Nilsson är nöjd över starten.

– Det har gått bra men vi är samtidigt medvetna om att det är coronatider. Det är väldigt lite folk i stan men kunderna som varit inne hos oss har varit jättenöjda, glada och återkommande. Med hänsyn taget till läget är vi nöjda, säger Magnus Nilsson om kedjans första tid.

Behöver inte träffa personal

Nyfikenheten på att prova på någonting nytt och kundreaktionerna har lett till en start som han menar att de måste vara ”jättenöjda” med, sett till de få folkströmningar som finns.

Kedjan har marknadsfört sig med ett koncept som lämpar sig väl för en pandemi. Beställningen och betalningen görs nämligen digitalt och kunden behöver inte heller träffa någon personal utan kan bara hämta pizzan på en hyllvägg.

– Vi försöker vara på det nya och moderna sättet att kommunicera. Det vill säga via sina smartphones, säger Magnus Nilsson.

Ska titta på nästa lokal

Satsningen är offensiv och de har sikte på att öppna upp fem restauranger i Malmö och totalt mer än 60 stycken i hela landet.

Redan på onsdag ska de titta på en lokal som kan innebära en ny pizzeria i Malmö.

– Hittar vi bara rätt lokal med rätt förutsättningar, rätt hyresvärd och så vidare så signar vi kontraktet. Vi kan signa två på en gång om det är läge.

– Då är det rimligt att tro att vi kan öppna precis efter sommaren. Planen är ju fortfarande att vi ska ha fem stycken i Malmö. Slottsstaden, Västra Hamnen, Hyllie och Limhamn. Det är områdena vi letar i.

Kedjan vill etablera sig över hela landet - och även internationellt.
Kedjan vill etablera sig över hela landet - och även internationellt.
Publisert:

LÄS VIDARE