Plågade apor – nu har laboratoriet tvingats stänga

avMatilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Det tyska djurförsökslaboratoriet höll apor fastspända i metallselar och lämnade blödande katter och hundar att dö. Efter avslöjandet har reaktionerna varit starka och nu har laboratoriet tvingats stänga ner.

En djurrättsaktivist fick, under täckmantel, ett jobb på forskningsanstalten LTP, Laboratory of Pharmacology and Toxicology, i Mienenbuttel utanför Hamburg i Tyskland. Där dokumenterade han hur illa forskarna behandlade djuren.

Några av bilderna från forskningsanstalten visade hur apor spändes fast i metallselar i rad längs med en vägg. Djurrättsaktivisten menade att djuren hölls under fruktansvärda förhållanden och att de som arbetade där var våldsamma och inte tränade att ta hand om djur.

1 av 3

Tvingas stänga laboratoriet

Reaktionerna efter avslöjandet har varit starka och över 41 000 personer skrev under Djurens Rätts upprop för att få laboratoriet stängt, skriver organisationen på sin hemsida.

Och det blev en delseger, en av företagets tre djurförsöksanläggningar tvingas att lägga ner, senast den 29 februari 2020.

Cruelty Free International och SOKO Tierschultz kommer att fortsätta sin kampanj med att få de resterande två anläggningarna att stänga, där djurförsök på bland annat grisar, kaniner, råttor, möss och hamstrar fortfarande har tillåtelse att pågå. På lördag arrangeras en demonstration i Hamburg som förväntas bli den största hittills, skriver Djurens Rätt på sin hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland

Apor