Aysha, 34, blev attackerad av ordningsvakt mitt i köpcentret

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aysha Jones, 34, var på Mall of Scandinavia för att handla men det slutade inte som hon hade tänkt sig. När hon upptäckte ett bråk mellan två personer larmade hon polisen – då attackerades hon själv av en ordningsvakt.

– Jag fick panik, han är en vakt och ska ju skydda mig. Jag gjorde inget fel, säger Aysha.

Aysha var på väg hem från köpcentret Mall of Scandinavia i Solna, norr om Stockholm när hon tillsammans med sin vän fick syn på ett bråk mellan två personer, ett butiksbiträde och en misstänkt butikstjuv. När bråket blev våldsamt larmade hon polisen eftersom det inte fanns några ordningsvakter inom synhåll.

– I samma stund som jag förklarat vad som hänt för polisen kom ett gäng ordningsvakter till platsen. De grep tag i den misstänkta butikstjuven som blödde och förde bort honom, berättar Aysha för Aftonbladet.

Polisen i telefonen bad Aysha att lämna över sin telefon till en av ordningsvakterna.

1 av 6

Räckte fram telefonen – blev ombedd att lämna platsen

En av vakterna tog emot telefonen och i väntan på att få tillbaka den kom förbipasserande och undrade om vad som hade hänt. Hon berättade om bråket men möttes då av en annan vakt som sa till henne att hålla tyst och lämna platsen. När hon vägrade kom vakten närmare henne och höjde tonen:

– ”Om du inte går härifrån nu så ska du få se vad jag ska göra”, sa vakten, berättar Aysha.

Hon förklarade att hon väntade på sin telefon och bad vakten att lämna henne ifred. Vakten grep då tag i hennes högra arm och vred runt den. Han ska sedan ha släpat bort henne en bit och trampat på hennes högra fot.

– Jag fick panik, han är en vakt och ska ju skydda mig. Jag gjorde inget fel. Ska jag behöva vara rädd nu och inte våga ingripa när något fel händer? Det är inte så jag vill leva, säger Aysha.

Drömmer mardrömmar

Efter händelsen fick Aysha blåmärken och rivsår på armen. Hon har även polisanmält händelsen. Men i brist på bevis lades förundersökningen ner.

Hon har inte kunnat äta eller sova efter händelsen och berättar att hon fortfarande har ont i kroppen.

– Jag har tre barn och har inte kunnat leka med dem på grund av smärta i armen. Jag har ställt in jobb och andra saker och mått dåligt, berättar Aysha.

Ordningsvakten utreds

Centrumchefen för Mall of Scandinavia, Sofia Rundström bekräftar att ordningsvakten inte arbetar kvar i köpcentret och att han är under internutredning. Väktarbolaget Nokas ansvarar för ordningsvakterna i köpcentret.

– Just nu håller vi på med en intern utredning kring den händelsen för att ta reda på om det begåtts några fel eller inte, säger Mikael Högberg, operativ chef på Nokas.

Publicerad:

LÄS VIDARE