Civila dödade i bombningar i syriska Idlib

avTT

Foto: Vita hjälmarna via AP/TT
Civila har dödats i beskjutning och lufträder i syriska Idlib. Bilden visar anfall i området förra veckan och har distribuerats av civilförsvarsgruppen Vita hjälmarna. Arkivbild.

17 civila personer uppges ha dödats i bombningar i idlib-provinsen i nordvästra Syrien.

Luftanfallen och robotbeskjutningen utfördes av den syriska militären. Fem av dödsoffren var barn och ytterligare 47 personer skadades, enligt det oppositionsvänliga nätverket Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

En AFP-medarbetare i orten Ariha rapporterar att civilförsvarsgruppen Vita hjälmarna håller på med ett sökarbete i rasmassor av bombade byggnader.

Idlib och delar av dess grannprovinser kontrolleras av den jihadistiska rebellgruppen Hayat Tahrir al-Sham. Tolv personer dödades i regimanfall i området på söndagen, enligt SOHR.

Israel har utfört flygräder mot mål i den syriska provinsen al-Qunaytra, rapporterar statliga syriska medier, som gör gällande att en soldat dödats. Anfallet bekräftas av Israels militär, som säger att det riktades mot syriskt luftvärn sedan ett israeliskt flygplan blivit beskjutet.