Polisen: ”Fruktansvärt att man gått så långt”

Mannen sköts helt öppet i köpcentret i Skäggetorp.

Det var mitt på dagen och fullt med folk.

– Jag tycker att det är fruktansvärt att man har gått så långt. Jag vill inte att det här ska hända, säger lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

Mannen i 30-årsåldern sköts till döds på en restaurang i Linköping omkring klockan 13 på onsdagen.

Han träffades av flera skott, bland annat i huvudet, enligt uppgifter till Aftonbladet. Vittnen på platsen berättar att människor inne i gallerian ska ha flytt i panik.

– Jag tycker att det är fruktansvärt att man har gått så långt så att man använder skjutvapen mitt på ljusa dan mitt bland vanliga medborgare, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef.

– Det är därför vi är här. Vi fortsätter vårt arbete för att förebygga den här typen av brott. Jag vill inte att det här ska hända.

Kopplingar till kriminellt nätverk

Enligt polisen har minst en gärningsman lämnat gallerian efter skjutningen. Polisen har kallat in förstärkning från hela region Öst. Ingen har gripits.

– Jakten pågår febrilt för att hitta rätt. Ingen är skäligen misstänkt i ärendet just nu.

Den skjutne mannen har kopplingar till ett känt kriminellt nätverk, och polisen tittar på kopplingarna som ett eventuellt motiv.

– Jag kan inte bekräfta det, men det är ett av huvudspåren i den här utredningen. Det pågår en konflikt mellan två nätverk i här Linköping sedan flera år tillbaka. Det är klart att det är ett av spåren vi har i den här utredningen.

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.
Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

Flera skjutningar

I början av augusti sköts två tonårspojkar i Berga centrum. En av dem dog.

– Dessvärre har det hänt många sådana här händelser på kort tid i Linköping nu, säger Ann-Christine Rehnström.

Hon utesluter inte att det finns ett samband mellan händelserna.

– Vi stänger inga dörrar. Vi vill ha kontakt med så många som möjligt som sett eller hört något om den här händelsen och tidigare händelser. Man har ju även möjlighet att lämna tips anonymt.

Orolig för andra

Polisen klassar Skäggetorp som ett utsatt område.

Andra människor skulle kunna ha skadats i skjutningen inne på köpcentret.

– När man använder skjutvapen på ljusa dan, på en öppen plats, är det klart att det finns en oro för en tredje man, så känner jag också.

Publisert:

LÄS VIDARE