Linköping

Man ihjälskjuten i Linköping: ”Oerhört tragiskt”

En gripen under natten – har nu anhållits

Av: 

Emil Salmaso

Josefine Karlsson

Jamshid Jamshidi

Adam Westin

NYHETER

En man i 30-årsåldern sköts i går ihjäl i Linköping.

Dödsskjutningen kopplas till en pågående gängkonflikt.

– Det är oerhört tragiskt att ytterligare en person får sätta livet till, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping, till SVT.

Polisen larmades till Skäggetorp i Linköping strax före 17.30 på onsdagen efter att inringare hört höga smällar.

– Vi åkte dit på grund av höga smällar och visste initialt inte vad som hänt. På platsen hittades en skottskadad man. Det är ingen lek det här, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisregion Öst.

Mannen, som var i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans och konstaterades senare död. Anhöriga är underrättade.

Gripen är känd av polisen

På torsdagsmorgonen uppgav polisen att en man i 20-årsåldern gripits misstänkt för mord. Han har senare anhållits av åklagare.

– Vi grep en person i natt, det är en man i 20-årsåldern som är känd utav oss sedan tidigare. Den avlidne är också en person som vi känner igen från polisen, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef Linköping, till SVT Nyheter.

Enligt Aftonbladets uppgifter har den mördade mannen koppling till gängkriminalitet. Polisen uppger att man kommer titta på sådana samband.

– Med tanke på den utveckling som varit i Linköping under året, och den pågående konflikt som finns i Linköping mellan minst två kriminella nätverk, är det givetvis något som vi tar med även i den här utredningen, säger Ann-Christine Rehnström.

Flera dödsskjutningar i Linköping

Enligt SVT har fem personer skjutits till döds i Linköping i år. I oktober sköts en småbarnsfar i 35-årsåldern till döds i ett radhusområde.

I somras sköts en gängmedlem ihjäl när han satt och åt inne på en restaurang i Skäggetorp.

Polisen har fördömt skjutningarna och gått ut med bilder, bland annat på en person som misstänks ha mördat en 16-åring tidigare i somras.

– Vi fortsätter vårt arbete som vi fortfarande tror på över tid. Det här är inte ett brott vi löser med någon ”quick fix”, vi behöver jobba på med vår samverkan, närvaro och vi behöver bli fler poliser. Men oavsett hur många poliser vi är kommer vi aldrig kunna bevaka varje gathörn, säger lokalpolisområdeschefen till SVT.

Polisen vill ha allmänhetens bilder

Efter dödsskjutningen hade polisen en stor insats vid mordplatsen. Patruller var även på plats vid sjukhuset för att ta emot anhöriga och upprätthålla ordning.

– Det är en standardprocedur. Vi gör det för att vi vill ha kontroll över situationen, säger Johnny Gustavsson.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personers som gjort iakttagelser eller tagit bilder i Skäggetorp under kvällen.

– Låt oss på polisen avgöra om tipset är av vikt eller inte. Alla iakttagelser kan vara en del i ett pussel. Man kanske har tagit bilder som man inte tror är så dramatiska men de kan vara av intresse för utredningen.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Polisen spärrade av på plats.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Linköping

LÄS VIDARE

Vad händer i Linköping?

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköping

Skäggetorp

Brott

Skjutning

Mord