Ukraina

Kändiskatten från Ukraina vann influencerpris på gala i Cannes

Av: 

Jacob Ruderstam

NYHETER

Kändiskatten Stepan från Ukraina tvingades fly kriget.

Nu belönas han med influencerpris på en gala i Cannes.

”Jag är väldigt, väldigt glad” meddelar husdjuret på Instagram.

Den mest kända katten i Ukraina, Stepan från Charkiv, skapade rubriker efter att han tillsammans med sin matte Anna lyckades fly från kriget i hemlandet.

Trots att Stepan och hans ägare Anna tvingades överge hemstaden har kontot @loveyoustepan fortsatt att lägga ut bilder på husdjuret på Instagram. Katten är känd för sin karakteristiska fotomin där han alltid ser sur och irriterad ut.

Nu har den populära katten med 1,3 miljoner följare på Instagram kammat hem ett ärofyllt pris på galan World Influencers and Bloggers Awards (WIBA) 2022. Under onsdagen publicerades en bild på Stepan i en soffa där den vunna glaspokalen visades upp bredvid honom.

Stepan visade inga tecken på glädje trots vinsten, utan såg som vanligt sur och irriterad ut.

Till bilden meddelade kontots ägare att Stepan var väldigt glad över att belönas med priset. ”Tack alla! Jag är väldigt, väldigt glad” lyder bildtexten.

På den stora galan som gick av stapeln i Cannes var flera stora profiler nominerade. Fotomodellen Victoria Silvstedt, skådespelaren Kelly Rutherford och sociala medier-profilen Khaby Lame var alla på plats och såg Stepan vinna.

Victoria Silvstedt var också nominerad.

Samlade pengar till Ukraina

Speciellt för det här året var att eventet anordnades som en välgörenhetsgala till stöd för Ukraina under det pågående kriget i landet.

”Vi måste betona att världen under 2000-talet inte kan blunda för skurkar och våldsamma diktatorers vansinniga handlingar som får andra människor att utstå lidande, förödelse och död” står det på evenemangets hemsida.

Det är ännu inte offentliggjort hur mycket pengar som samlade in till Ukraina. Evenemanget pågick även under torsdagen.

ANNONS

Barnen drabbas alltid värst - Ge en gåva till barnen i Ukraina nu.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Katter från Ukraina tas om hand i Polen.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ukraina

Cannes

Victoria Silvstedt

Sociala medier