Andersson reagerar med bestörtning på dådet

TT

Publicerad 2022-03-22

Statsminister Magdalena Andersson (S) kommenterar nu skoldådet i Malmö där två kvinnor i 50-årsåldern dödades under måndagen.

”Det är med sorg och bestörtning jag har tagit emot beskedet att två personer har avlidit efter ett allvarligt våldsbrott på en skola i Malmö i går. Mina tankar går omedelbart till deras familjer och vänner. Jag tänker också på alla elever och kollegor på skolan”, skriver statsministern i en skriftlig kommentar.

En 18-årig elev på Malmö Latinskola har anhållits misstänkt för mord.

”Nu ska polis och åklagare reda ut vad som hänt, så att den som ligger bakom detta ställs till svars för sina handlingar”, skriver statsministern vidare.

”Med sorg”

Andersson uttrycker också ”regeringens stöd och min tacksamhet till medarbetare inom polis, sjukvård, skola, krisgrupp och andra viktiga verksamheter i Malmö för deras insatser i går och i dag.”

Flera partiledare reagerar också på händelsen. ”Mina tankar är med alla lärare och elever på skolan, och de familjer och vänner som förlorat en älskad”, twittrar KD-ledaren Ebba Busch. C-ledaren Annie Lööf säger att hennes tankar finns hos skolan och de anhöriga till offren. ”En enorm sorg”, skriver hon.

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar twittrar att hon ”med sorg” har nåtts av beskedet att de två kvinnorna avlidit. ”Mina tankar går till de anhöriga”.

”Fruktansvärda nyheter”

”Fruktansvärda nyheter om dådet i Malmö igår”, kommenterar Miljöpartiets språkrör Per Bolund. ”Mina tankar är med de anhöriga, eleverna på skolan och kvinnornas kollegor i deras stora sorg”, skriver språkrörskollegan Märta Stenevi.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson:

– Den misstänkte är en elev på skolan. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Det är en fruktansvärd händelse, vi beklagar förlusten och delar er sorg. Nu pågår förundersökning av polis och åklagare, och jag vet att de kommer att göra ett väldigt bra jobb för att klargöra vad som har hänt. Vi ska i det här läget avstå från att sprida rykten och spekulera kring motivbild, sade Morgan Johansson vid en pressträff.