Nyheter

Merkel träffade Erdogan i ett sista farväl

Av: 

TT

De två ledarna diskuterade relationen mellan länderna och EU samt migrationsfrågan.
De två ledarna diskuterade relationen mellan länderna och EU samt migrationsfrågan.

NYHETER

Tysklands avgående förbundskansler Angela Merkel träffade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i ett förmodat sista statsbesök på lördagen.

– Jag hoppas att vårt framgångsrika arbete med fru Merkel kommer att fortsätta på samma sätt under den nya regeringen, sade Erdogan vid en pressträff efter mötet.

De två ledarna diskuterade relationen mellan länderna samt EU. De talade även om situationen i Syrien, Libyen och östra Medelhavet, där Ankaras intressen inte sällan kolliderat med de europeiska medlemsstaternas.

Merkel, som varit diplomatiskt pådrivande för en bredare dialog mellan Turkiet och EU, betonade bland annat överenskommelsen från 2015 enligt vilken Turkiets roll är att förhindra stora migrationsströmmar till Europa över Egeiska havet. Hon lovade att EU:s stöd till Turkiet, för att härbärgera fyra miljoner flyktingar, kommer att fortsätta.

Merkel, som sitter på kanslerposten till dess att en ny tysk regering röstas igenom i parlamentet, försäkrade också att relationerna med Turkiet kommer att värderas högt även i fortsättningen.

– Vi har alltid gemensamma intressen, och det är så nästa federala regering kommer att se det, sade Merkel.

Erdogan tackade Merkel för positiva bidrag i Turkiets långvariga kandidatur till ett EU-medlemskap och för hennes stöd för de tre miljoner turkar som bor i Tyskland.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: