Ännu en SD-tjänsteman i riksdagen utreddes

En andra tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli utreds av partiet, rapporterar SvD.

Mannen ska ha varit med i Facebookgruppen som vill införa ”svenska zoner”.

På onsdagsmorgonen meddelar SD att man efter samtal med mannen ser ärendet som utagerat.

Tjänstemannen ska ha varit med i den grupp på Facebook som vill införa “svenska zoner”, en grupp som kopplas till en SD-tjänsteman som nu utreds och därför stängdes av tidigare i veckan.

Den mannen, som är i 55-årsåldern, anställdes 2020 som politisk sakkunnig på Sverigedemokraternas riksdagskansli.

Nu avslöjar Svenska Dagbladet att ytterligare en tjänsteman vid SD:s riksdagskansli, som även är lokalpolitiker, utreds av partiet för att ha varit med i samma grupp på Facebook.

– Initialt har vi haft samtal med tjänstemannen och påtalat det extremt olämpliga i att överhuvudtaget befläcka sig med den här gruppen. Partiet tar skarpt avstånd från gruppen Svenska zoner och tar detta på mycket stort allvar, skriver Christian Krappedal, pressekreterare på Sverigedemokraterna, i ett mejl till SvD.

På onsdagsmorgonen skriver Christian Krappedal i ett mejl till Aftonbladet att partiet nu ser det hela som ett avslutat ärende:

– Vi kan nu konstatera att tjänstemannens kontakt inte sträcker sig längre än ett passivt medlemskap i Facebookgruppen. Mot bakgrund av vårt samtal ser vi därför ärendet som utagerat, skriver han.

 

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN