Jultrafiken igång – två döda i svåra olyckor

1 av 4
NYHETER

Jultrafiken har startat på landets vägar och flera svåra olyckor har inträffat på torsdagen.

Två personer har dött i två separata allvarliga frontalolyckor.

Trycket är stort på vägarna under julhelgen och under torsdagen har jultrafiken startat på allvar.

– Vägarna är hårt belastade, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Flera allvarliga olyckor har inträffat under eftermiddagen och kvällen på torsdagen.

Mellan Värnamo och Ljungby kolliderade en lastbil och en personbil vid klockan 17.44. Personbilen hade av okänd anledning kommit över i norrgående körbanan men körde mot trafiken i södergående riktning.

”Riktigt obehagligt”

Simon Jouchims, på väg körandes norrut till julfirande i Stockholm, mötte bilen som blinkade med helljuset som en varning.

– Det var riktigt obehagligt. Vi stannade bilen direkt och var smått chockade. När vi vände oss om var körbanan helt tom, så bilen måste har krockat, säger han.

Enligt polisen i Kronoberg kolliderade personbilen med en lastbil. Föraren, en äldre man, klarade sig utan skador. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik och hans körkort omhändertogs av polis. Lastbilschauffören chockades, enligt polisen.

Dubbla frontalkrockar – två döda.

I norra Skåne inträffade en allvarlig olycka vid klockan 16.31. Två personbilar frontalkrockade på riksväg 15 och vägen var avstängd i drygt en och en halv timma. En kvinna vårdades efter olyckan för livshotande skador vid Ljungby lasarett, men förklarades sedan död av sina skador. Anhöriga har underrättats.

En man, som är i 20-årsåldern, har allvarliga skador efter olyckan. Han vårdas på Centralsjukhuset i Kristianstad.

Även i Värmland, nära Årjäng, kolliderade två personbilar under eftermiddagen. De båda förarna har förts allvarligt skadade till sjukhuset i Karlstad. Senare under torsdagskvällen meddelade polisen att en av dem, en man i 50-årsåldern, dött av sina skador.

”Varit en rejäl smäll”

Någon av förarna ska ha kommit över på fel sida av vägen.

– Men hur det har gått till vet vi inte eftersom de är svårt skadade och inte har varit hörbara, sa Stefan Sundberg, vakthavande polisbefäl i Värmland, tidigare till Aftonbladet.

– Det har varit en rejäl smäll. Det sitter en person i varje bil och båda två sitter fastklämda, sa Roger Jansson, räddningschef i beredskap i Årjäng, till NWT.

På flera håll i landet var det stopp i trafiken under kvällen. På E4 mellan Stockholm och Södertälje var det köbildning fram till 21-tiden. Orsaken var en olycka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Olyckor