Här prejar polisen misstänkt rattfyllerist av vägen

avKenan Habul, Linus Lindahl

NYHETER

Här prejar polisen en misstänkt rattfyllerist av vägen i Sundsvall.

– Flera personer har sett den här bilen köra med en punktering under morgonen. Det finns även uppgifter om att bilen ska ha kört i fel körfält, säger Marie Andersson, polisens kommunikatör.

Under tisdagsmorgonen ringde flera personer till Sundsvallpolisen om en bil med punktering som först sågs på E4 och sedan mellan Granlo och Kyrkogården, i Sundsvallsområdet.

Enligt vissa uppgifter ska föraren även ha kört på fel sida av vägen.

– En polispatrull fick syn på bilen strax efter klockan 9 och inledde ett kort förföljande, säger Marie Andersson, kommunikatör i polisregion Nord.

En till polisbil anslöt och efter kortare biljakt prejades den misstänktes bil av vägen i närheten av Bergsåker, utanför Sundsvall.

– När jag tittar på filmen tycker jag utifrån omständigheterna att det ser riktigt bra ut. Prejningen av bilen ser ut att vara kontrollerad och det görs på ett sätt att det inte är risk för förarens liv och hälsa, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad till Aftonbladet.

Motiverat med våld

Den misstänkte rattfylleristen hoppade ut ur bilen och sprang över ett fält. Men poliserna hann snabbt ifatt honom. På filmen ser man hur de slår honom innan när han ligger på marken.

– Det ser aldrig bra ut på film när polisen tvingas använda våld. Men kollegan känner den här personen och blir orolig när mannen inte visar sina händer, säger Josef Wiklund.

Slagen var motiverade i det här fallet, menar han.

– Det är en våldsverkare som har använt våld mot polisen och andra personer. Han har vid tidigare tillfällen haft tårgas i sin bil och inte velat stanna på polisens uppmaning, säger Wiklund.

Enligt lokalpolisområdeschef misstänks mannen, som är i 20-årsåldern för en rad brott, däribland grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

I bilen åkte även en kvinna i i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott eget bruk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall