Hyresvärden inför rökförbud – både i och utanför bostaden

avMalin Wigen

Hyresgäster i Kalmarhems nybyggda bostäder måste gå över 25 meter från fastigheten om de vill röka.

Den som vill flytta in i det kommunala bostadsbolaget Kalmarhems nybyggda lägenheter får hålla sig undan cigaretter. Bolaget har nämligen infört ett förbud mot rökning, både i bostaden och på dess balkong eller uteplats. Rökförbudet, som även innefattar e-cigaretter och vattenpipor, sträcker sig så långt som 25 meter från fastigheten.

– Vi är övertygande om att rökfria bostäder kommer ge en ökad trivsel och bidra till en bättre grannsämja, säger Per Stephani, vd på Kalmarhem i ett pressmeddelande.

De hyresgäster som ska flytta in i en nybyggd lägenhet ska skriva under ett villkorstillägg i hyreskontraktet. Avtalet gäller både boende och gäster.

– Att vi kan erbjuda rökfria bostäder ser vi som något mycket positivt då många kunder hör av sig till oss för att påvisa sitt missnöje kring besvärande röklukt i sin bostad. Det är dessutom ett problem förenat med stora underhållskostnader som drabbar både oss och våra kunder. Det är även en arbetsmiljöfråga för såväl vår egen personal som våra entreprenörer, hemtjänst och annan samhällsservice som besöker hushåll där det röks inomhus, säger vd:n Per Stephani, i pressmeddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rökning

Kalmar