Polisens bil slogs sönder – när de var på utryckning

avMalin Wigen

NYHETER

När polisen skulle titta till ungdomarna som befann sig på en badplats fick de sin polisbil förstörd. ”Till dig som förstörde bilen. Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång”, skriver de i ett inlägg på Facebook.

Natten mot torsdagen fick en polispatrull åka till en badplats i Getskär, söder om Stenungsund, där det var mycket ungdomar på plats och det ska ha varit stökigt.

På plats märkte de att de flesta av ungdomarna skötte sig och att många av dem var på väg hem. När de återvände till sin bil med en överförfriskad ungdom som de tagit hand om fick de en tråkig syn – någon hade förstört deras bil. Vindrutan ska ha varit trasig och backspegeln var förstörd. Därmed fick hemtransporten av ungdomen skötas på annat sätt.

Så nu har vi en radiobil mindre att åka på larm med. Som de flesta vet så har vi inte ett garage där det står fullt med radiobilar i som det bara är att hämta efter behov. I förlängningen kan detta innebära att vi inte kan åka på alla larm”, skriver polisen Stenungsund, Tjörn och Orust på sin Facebooksida.

1 av 2 | Foto: Polisen
Polisens bil blev vandaliserad när de var på uttryckning.

”Till dig som förstörde bilen”

I sitt inlägg har de en personlig hälsning till den skyldige:

Till dig som förstörde bilen. Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång. Hur hade det känts att veta att polisen inte kan komma på grund av att någon roat sig med att slå sönder polisbilen. Tänk efter nästa gång!!!

Vidare skriver polisen att det är skadegörelse, vilket kan ge böter eller fängelse. Dessutom kostar det att reparera bilen, en kostnad som den skyldige, eller föräldrar, skulle få stå för.

De uppmanar föräldrar att prata med sina barn, om de befann sig på badplatsen – så att de förstår allvaret.

Ut och njut av sommarvärmen och ta hand om er så hörs vi”, avslutar de inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Getskär