Prinsessan Estelle börjar förskoleklass på Campus Manilla

Av: Josefine Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Linda Broström/Kungahuset.se
Prins Oscar och prinsessan Estelle i Hagaparken.

I augusti börjar prinsessan Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola, skriver kungahuset i ett pressmeddelande.

– Naturligtvis var det en process att komma fram till detta val, men nu är beslutet fattat, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Samtidigt kommer en vårhälsning från Haga slott med nytagna bilder på syskonparet Estelle och Oscar.

Tisdagen den 21 augusti börjar prinsessan Estelle, som fyllde 6 år den 23 februari, i förskoleklass på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm.

– Naturligtvis innebar det en process att komma fram till detta val, men nu är beslutet fattat, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Campus Manilla är en fristående grundskola, och på skolans hemsida står det att de ”huserar i en anrik byggnad i natursköna omgivningar på Djurgården”.

Maija Möller, rektor på skolan, menar att de välkomnar alla elever som ska börja på Campus Manilla.

– Vi ser fram mot många fantastiska skolår tillsammans. Alla föräldrar väljer den skola som är bäst för deras barn, och det är inget undantag i detta fall heller, säger hon.

Nya foton på syskonen

Samtidigt som kungahuset i ett pressmeddelandet berättar om Estelles kommande skolgång, publiceras även nytagna foton på henne och lillebror, prins Oscar, två år gammal.

På bilderna ses syskonen, som båda är klädda i vitt, plocka blommor hemma i Hagaparken vid Haga slott i Stockholm.

Prins Oscar visar sig från sin allra modigaste sida, då han på en av bilderna har klättrat upp i ett träd.

Publicerad: