Trump är "väldigt orolig" för rysk påverkan

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Donald Trump säger sig vara "väldigt orolig" för att Ryssland ska försöka påverka kommande val – i hans motståndares favör. Arkivbild.

avTT

NYHETER

USA:s president Donald Trump säger sig vara "väldigt orolig" för rysk påverkan inför kommande val – och för att Ryssland då ska ta Demokraternas parti.

Trump har hittills varit otydlig med, och gett skilda besked, om huruvida han delar de amerikanska underrättelsetjänsternas bild av Rysslands agerade för att påverka presidentvalet 2016.

"Jag är väldigt orolig för att Ryssland kommer att kämpa väldigt hårt för att påverka det kommande valet. Med tanke på att ingen president har varit tuffare mot Ryssland än jag, kommer de att trycka på väldigt hårt för Demokraterna. De vill definitivt inte ha Trump!", skriver presidenten på Twitter.

När Donald Trump och Vladimir Putin träffades i Helsingfors förra veckan medgav den ryske presidenten att han ville att Trump skulle vinna valet 2016. Trump ifrågasatte att Ryssland skulle ha någon anledning att försöka lägga sig i valet, men tog senare tillbaka det uttalandet.