Ytterligare tre döda i Kalifornienbrand

avTT

Foto: Daniel Kim/AP/TT
Ytterligare tre personer har hittats döda i Carr-branden.

En kvinna och hennes två barnbarnsbarn har hittats döda i norra Kalifornien.

De hittades i ett hem som förstörts i den omfattande brand som härjar i och runt staden Redding, uppger polisen i Shasta County.

De tre har inte formellt identifierats, men med de nya dödsfallen har nu fem personer dött i den så kallade Carr-branden. Tidigare har en bulldozerförare och en brandman omkommit.

En annan brandman har omkommit i den så kallade Ferguson-branden.

Polisen i norra Kalifornien söker 17 människor som rapporterats saknade i samband med branden som har förstört hela samhällen och tvingat tusentals att lämna sina hem.

– Vi vill inte ge intrycket att alla dessa människor har drabbats av ett dystert öde. Vi skickade poliser till några av platserna (där de bor) och husen var intakta, så det är troligt att de bara har utrymt, säger Todd Cogle vid polisen.

Mer än 38 000 människor i staden Redding och närliggande orter i Shasta County har tvingats utrymma området. 3 400 brandmän kämpar mot branden.

Carr-branden, som bara är en av ett tiotal omfattande skogs- och markbränder i Kalifornien, har bränt närmare 36 400 hektar.

Minst 500 hem i och i närheten av staden Redding har förstörts. Närliggande samhället Keswick, där 450 människor bor, rapporteras vara helt ödelagt.

USA:s president Donald Trump har utlyst nödläge i området, och därmed gjort det möjligt att federala pengar och personal bidrar till arbetet.