Ulrika, 48, får 250 000 i skadestånd

1 av 3 | Foto: PETER WIXTRÖM
”Det har krävts oerhört mycket kraft och hårt arbete för att ta sig tillbaka till livet”, säger Ulrika Nilsson.

avSebastian Hagberg

NYHETER

Ulrika Nilsson, 48, blev påkörd av en vattenskoter när hon var ute och simmade.

Hon fick livshotande skador, med flera ansiktsfrakturer och blödningar.

Idag fick föraren, som smet från olycksplatsen, sin dom.

– Det känns väldigt skönt att han döms, säger Ulrika Nilsson.

Den 13 juni 2013 gick Ulrika Nilsson för att ta sin vanliga simtur i Mälaren utanför Blackeberg.

Hon hade precis hoppat i vattnet när olyckan skedde. Vittnen har berättat att vattenskotern, som kom i mycket hög fart, träffade Ulrika i huvudet. Själv minns hon ingenting.

Föraren smet från platsen, men gick själv till polisen efter att bilder från olyckan visats i tv-programmet "Efterlyst".

"Får vara så himla glad att jag lever"

Ulrika Nilsson fick livshotande skador. Bland annat svåra skallbensfrakturer, blodproppar i lungorna samt nedsatt syn.

– Det var tufft att sitta i tingsrätten och lyssna på vittnen som sa att de trodde jag var död. Jag förstår nu att jag får vara så himla glad att jag lever, det var på håret att jag strök med, säger Ulrika Nilsson till Aftonbladet.

Idag föll domen mot föraren, en 21-årig man, i Solna tingsrätt. Han döms för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i sjötrafik.

Nekade till brott

21-åringen har hela tiden nekat till brott. Han medger att han körde vattenskoter i området den aktuella dagen, men hävdar att han inte körde på någon.

Tingsrätten ansåg dock att vittnesuppgifter och SKL:s analys av bildmaterialet talade starkt för att mannen gjort sig skyldig till brotten.

Straffet blir dagsböter, sammanlagt 4200 kronor. 21-åringen ska också betala 251 000 kronor i skadestånd till Ulrika Nilsson, som fortfarande har fysiska men från olyckan.

– Det känns väldigt skönt att domen har fallit och att han döms. Att utsätta andra för sådan fara är inte okej, säger Ulrika Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solna