Twittrade om tv-program –utan tv

”Pinsamt dåligt moderarerad #jobbdebatt, men #svt lyckades ge S oemotsagd och lögnaktig slutreplik.”

Så twittrade den moderata riksdagsledamoten Gunnar Axén under söndagsskvällen, trots att helt nyligen deklarerat att han kastat ut sin tv.

Under söndagskvällen twittrade riksdagsledamoten om Svt:s jobbdebatt, som just då sändes i SVT1. Detta trots att han, efter att ha lyssnat på  Athena Farrokhzads sommarprat  för snart tre veckor sedan, blev så arg att han kastade ut sin tv.

Hade inte du kastat ut din tv?

– Jo.

Var tittade du då på debatten?

– Streamad tv på nätet. Det är inte licenspliktigt att titta på det på nätet. Jag läser även Dagens nyheter på nätet utan att prenumerera på tidningen.

Så ditt statement när du kastade ut tv:n handlade inte om att du valt att avstå från att ta del av Public Services utbud?

– Mitt statement var att jag inte ville betala för den ofta mycket vänstervridna nyhetsrapporteringen i Sveriges Radio. Men man kan ju titta på massor av streamad tv på nätet, till exempel Netflix, har du hört talas om det? Det är jättebra. Det är ett teknikskifte som pågår, och mitt statement påskyndade det teknikskiftet, det vill säga att köra allt på nätet.

Så du har inga problem med att ta del av Public services utbud, men du vill inte betala för det?

– Jag har inga problem med att ta del av något som läggs ut på nätet, man behöver inte ha licens för det. Sedan är det upp till Svt att välja vad de vill lägga ut på nätet.

Publisert: