Aftonbladet avslöjar: Prinsessan Madeleine får ny lya i Hovstallet

Av: Ida Persson

Publicerad:
1 av 7
Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska flytta till en ny, större lägenhet i Hovstallet, bekräftar hovet.

– Familjen har blivit större och kommer att behöva mer plats, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hur stor lägenheten är eller var i huset den ligger vill inte hovet kommentera.

– Av säkerhetsskäl går vi inte ut med det, säger Margareta Thorgren.

Lägenheten har renoverats under en längre tid och förhoppningen är att prinsessan och hennes familj ska kunna flytta in under Leonores första besök i Sverige om tio dagar. Familjen kommer att delta under nationalfirandet den 6 juni innan dopet i Drottningholms slottskyrka den 8 juni.

– Det är naturligtvis vad vi hoppas på, säger Margareta Thorgren.

Säkerheten och storleken viktig

Förutom storleken anges säkerheten som en av de främsta anledningarna till flytten.

– Lilla prinsessan Leonore kommer att bo där och hon finns med i successionsordningen. Det är sådana här säkerhetsåtgärder man gör. Det är naturligt och görs i samråd med Säpo, säger Margareta Thorgren.

Lägenheten kommer att användas som övernattningsbostad under prinsessan och Chris O'Neills besök i Sverige och i samband med officiella uppdrag.

Hovet vill inte berätta vad renoveringen kostar men påpekar att alla renoveringar i Hovstallet bekostas av Statens fastighetsverk.

Inte samma hyra som i New York

Det har tidigare spekulerats i om prinsessan ska flytta in i det attraktiva Villa Parkudden på Djurgården. Bostaden var först tänkt som bostad åt prinsessan Madeleine och hennes dåvarande fästman Jonas Bergström och blev tom efter en segsliten hyrestvist.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade nyligen in i en ny lyxvåning på Manhattan i New York som enligt uppgift till Expressen är över 100 kvadratmeter - med en hyra på 80 000 kronor.

Att hyran för den nya Hovstallet-lyan när samma nivåer är inte troligt. Hovet har inte kunnat ge någon uppgift om vad den nya lägenheten kommer att kosta per månad.

– Jag har ingen uppgift om hyran just nu, säger Margareta Thorgren.

Publicerad: