Nyheter

Kvinna fick fängelse – hade sex med sin bortadopterade son

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Hon var 20 år gammal när hon födde en son som adopterades bort.

Fjorton år senare blev hon vän med honom på Facebook.

…och i går dömdes Aimee Louise Sword till fängelse – för att ha haft sex med pojken.

Polisens bild av Aimee Louise Sword.
Polisens bild av Aimee Louise Sword.

36-åriga Aimee Louise Sword bad i går rätten om ursäkt för sitt beteende.

– Jag vill bara säga att jag är ledsen. Jag vill säga förlåt till mina barn. Jag förstår inte att det hände, sa hon till domaren Daniel O’Brien.

Domaren nickade, sa att han hade hört vad hon sa och dömde henne sekunderna senare till mellan nio och trettio års fängelse.

Hittade honom på Facebook

Det var i maj 2008 som Aimee Louise Sword från det amerikanska samhället Waterford Township i Oakland county letade upp sin då 14-årige son på Facebook. Hon hade lämnat bort honom två dagar efter att han föddes och det var en så kallad öppen adoption, vilket innebar att 36-åringen varje år skulle få brev och uppdateringar om hur pojken hade det.

Enligt The Oakland Press kom det ingen sådan uppdatering för två år sedan, och Aimee Louise Sword letade då upp sonen på Facebook och blev hans vän på sajten.

Hade sex på hotell

En kort tid senare träffades de båda på ett hotell i pojkens hemstad Grand Rapids, där de hade sex med varandra, berättade pojken i sitt vittnesmål. Mor och son ska även ha träffats vid ett tillfälle hemma hos Aimee Louise Swords bror, och de hade sex även där.

Aimee Louise Sword har erkänt brotten och satt i går tyst medan åklagaren Nicki Weisberger pratade med rätten om hennes ”själviska, fega och avskyvärda brott”. Åklagaren påpekade också att pojken av olika anledningar varit inne i en tuff period när mamman kontaktade honom och att hon utnyttjat hans svaghet.

– Det här kommer att förfölja honom och påverka honom resten av livet, sa Nicki Weisberger enligt The Oakland Press.

Ingen mer kontakt

Aimee Louise Sword har ytterligare fem barn. Samtliga är nu omhändertagna av sociala myndigheter.

Vid sidan om sitt 81 till 135 månader långa fängelsestraff är Sword även förbjuden att någonsin kontakta sitt bortadopterade barn igen.

ANNONS

Skydda dig i solen - 20% på solkrämer från ACO Sun

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert: